sunnuntai 26. toukokuuta 2013

No Poland, N(o) G(ain)

Lukiomme kolmas täsmäisku Puolan maalle tehtiin jälleen comedius-henkisen ryhmän toimesta. Tällä kertaa asialla olivat naturistit Emma, Ida-Marie, Julia ja Nelli sekä opettajista todelliset Puola-veteraanit Kalle ja Vesku. Edellisistä (ei niin) onnistuneista Puolan valloitusyrityksistä voit lukea tästä blogista selaamalla juttuhistoriaa. Visiitin tasolle tälläkin kertaa jäätiin, mutta kotiin palattiin silti muutamaa kokemusta rikkaampina. 

Isäntäkouluna toimi Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku, jonka nettisivulle pääset tutustumaan tästä. Narure as a Gift-projektin kotisivuille pääset puolestaan tästä. Puolan koulu on yhdistelmä lukiota ja ammattikoulua, jossa opiskellaan monipuolisesti käden taitoja ja tekniikkaa, teoriaopintoja unohtamatta. Saisivat opiskella myös kieliä (myös opet), mutta toisaalta eipä tuo puolalaisten kielitaito ole sen huonompi kuin omien amiksiemmekaan.

Koulun eteen pystytetty informaatiotaulu. Tarkkasilmäinen löytää siitä projektin virallisen logon.
Vierailun aikana harjoiteltiin kuningaspytonin lumoamista...
oltiin sosiaalisia...
tarvittiin (vanhain)tanssitaitoja...
pukeuduttiin perinteisesti...
... ja istutettiin puita.
Schuhplattler eli saksalainen lääppimistanssi onnistuu myös ohne lederhosen. Tässä siitä todiste. Suomalaisten letkajenkasta ei valitettavasti ole todistusaineistoa käytettävissä.
Paikallinen autojobbari yritti kaupata itäsaksalaista urheiluautoa turistille. Kuva otettu turistin tietämättä.
Klodawassa päästiin käymään paikallisessa suolakaivoksessa 600 metrin syvyydessä. Lukiomme räjähdeasiantuntijat tyytyivät vain ilmeen repimiseen.
Mennen ja tullen vietettiin päivä Varsovassa. Kaupunki on muuttunut nopeasti moderniksi eurooppalaiseksi suurkaupungiksi, jonka keskustassa kohoavat markkinatalouden symboleina pankkien ja monikansallisten hotelliketjujen pilvenpiirtäjät. Menneen (neuvosto)ajan muistomerkki Stalinin hammas alkaa jäädä jo ympäröivien rakennusten varjoon. Uudisrakentamista on viime vuosina hidastanut yleiseurooppalainen lama, mikä näkyy liikekeskustaa ympäröivänä osin rakentamattomana muutosvyöhykkeenä (tämä tehty niinku kaupunkimaantieteellisenä havaintona).

Loppuun vielä pakollinen maisemakuva. Joku potkupalloon hurahtanut äikänope voi tunnistaa kuvasta jotain.
 Ihan kiva reissu, sikses.

Lyriikat ja fotot: Vesku

2 kommenttia:

  1. Se hurahtanut äikänope on ottanut samanlaisen kuvan nähdäkseni samasta paikasta. (Eikös toi ole siitä kuninkaanlinnan vierestä?) Itse stadionkokemus: 15.6.2012, Stadion Narodowy, Kreikka-Venäjä 1-0. On komea, menkää katsomaan.

    VastaaPoista
  2. Oli kiva reissu! Tosin neljän pitkän asuntolayön jälkeen on melkoinen survivor-olo

    -Nelli

    VastaaPoista