lauantai 11. toukokuuta 2013

Naisopettajat luokkaretkellä

Tänäkin vuonna lukiomme naisopettajat pääsivät luokkaretkelle - vaikka aikataulujen yhteensovittaminen vaikeaa olikin. Matkakohteena oli tänä vuonna Sastamala, ja siellä erityisesti Pyhän Olavin kirkko. Opas oli aavistuksen flegmaattisesta habituksestaan huolimatta vallan mainio. Pyhän Olavin kirkko on siis se kirkko, joka esiintyy Mauri Kunnaksen kirjoissa. Sama, joka tuhopoltettiin 1997 ja uudelleen rakennettiin 2009.

Pyhän Olavin kirkko taustalla (tietämättömille)


Maalaukset maalattiin suoraan paikalle, joten työtä pystyttiin tekemään vain kesäisin. Maalaustyöt kestivätkin vuodesta 2006 vuoteen 2009. Kahden maalarin välille ei syntynyt eripuraa, kun toinen oli aamuvirkku ja toinen illanvirkku.

Anu kirkon häpeäpenkissä - huomaa häpeää ilmaiseva tiukka asento

Anu kokeilee onneaan synnittömän kivellä. Jos onnistui hyppäämään tasajalkaa takaperin kivelle ja pysymään siinä, oli synnitön. Nina onnistui!

Kirkolta matka jatkui pienimuotoiselle Vammala-kierrokselle. Pöyrähdys rantamaisemista herra Hakkaraisen talon kautta päättyi Pukstaavin pihakierrokselle. Siellä oli ääniefektein varustettu tutustumiskierros Kiljusten herrasväen tarinoihin. Pihalle oli levitetty useita kirjoista tuttuja lausahduksia, joista monet sopivat hyvin myös koulumaailmaan!Retkikierros päättyi Liekorantaan, johon vahvistukseksi saapui myös Jaana. Vaikkei ravintolan palvelu huipputasoa vastannutkaan, eikä ruokakaan ollut entisaikojen tasoista, oli päivä vallan mukava tässä kevätkiireen keskellä.

Teksti Nina
Kuvat Birgitta

1 kommentti:

  1. Kiva retki oli ~ katkaisi arkisen aherruksen mukavasti. Opas tosiaan yllätti asiaanperehtyneisyydellään!

    Birgitta

    VastaaPoista