lauantai 18. toukokuuta 2013

4-0! Kaikkien voittojen äiti!

Comenius-viikko, ensimmäinen kesäpäivä, Estadio Huhkolinnan nurmi vihertää - ei muuta kuin pelaamaan. Lukion toinen eli siis jo perinteinen jalkapalloturnaus eteni kuten odottaa sopi. Ennakkosuosikit kaatuivat ja opettajat voittivat, eli ei uutta auringon alla.

Kun ulkomaalaiset vieraat oli saatu sijoitettua joukkueisiin ja Jussi "Fernando Torres" Marttila saanut sekä itsensä että pallot kentälle, aloitettiin tuima vääntö opiskelijoiden herruudesta. Kakkosten alkulohko oli tasainen, mitä nyt 2C joutui nöyrtymään sekä A:lle että B:lle. Kun 2A-2B päättyi jotenkin asianmukaiseen tasapeliin 2-2, ratkaisu piili siinä, kumpi tekisi enemmän maaleja C:tä vastaan. B sortui tuhlailuun ja voitti vain 2-1, joten finaaliin eteni viime vuoden tapaan 2B.

Toisessa alkulohkossa Veskun 1A pesi Kallettoman 1B:n 3-1, ja kun Abien jotain edustusjoukkuetta muistuttanut unelmajoukkuekin voitti 1B:n, tuli jo alkulohkoon eräänlainen finaali. Ennakkosuosikki kaatui korkealta ja kovaa, kun järäpäisesti pelannut 1A eteni finaaliin. Vesku epäili, että abien tankkaus olisi epäonnistunut.

Loppuottelusta oli dramatiikka suunnilleen yhtä kaukana kuin ykköset yo-lakista. 1A vei 2B:tä alusta loppuun, ja kentän hikisin oli varmasti 2B:n maalivahti Teemu "Musta Hämähäkki" Rasola. Loppunumerot 4-1 tekivät oikeutta uusille mestareille ja kahden seuraavan vuoden ennakkosuosikeille.

Jäljellä oli vielä otteluiden ottelu, El Clásico. Opiskelijat kasasivat jonkinlaisen The Best of -tyyppisen ryhmän, mutta se oli turhaa. Historiankokeestakin pääsee läpi helpommin kuin opettajien puolustuksesta - mainittakoon, että Anu "Blutgrätsche" Heinonen-Seppälän ei tarvinnut turvautua vankimpaan osaamiseensa. Opettajat olivat valmistautuneet finaaliin harjoittelemalla koko viikon murskavoittoja, ja taktiikka piti tälläkin kertaa. Lopputulos 4-0 ei tarjonnut kovin isoa tulosvetokerrointa, mutta ainakin bayernmünchenmäistä ylivoimaa.

Arttu ja Reetta vs. Romania.

Stadionin makuupaikat myytiin nopeasti loppuun.

Voittajat: 1A ja Spielführer Vesa "der Kaiser" Riihisalo.

"So sehen Sieger aus, shaalalaalala! Sooo sehen Sieger aus..."

Kallen virittämä tutka mittasi päivän kovapotkuisimmaksi Ketolan Timon.
Teksti: Jari
Kuvat: Anu, Kalle ja Jari

2 kommenttia:

  1. Tuolla on yhdessä kohtaa virhe, finaalissa pelasi Marttilan orjuuttama 2B eikä 2A.. :)

    VastaaPoista
  2. Virhe korjattu, kiitän huomautuksesta. Se olikin sitten ainoa virhe koko turnauksessa. ;)

    VastaaPoista