lauantai 30. toukokuuta 2015

"Täyden kympin lukio!"

Ilmassa saattoi aistia leijuvan tiettyä tunteellisuutta, kun Heidi Savolainen oli päättämässä uuden ylioppilaan puhetta. Moni lakitettu varmaankin havahtui ajattelemaan, että tässä tämä nyt sitten oli: ei enää Lalua, "täyden kympin lukiota", niin kuin Heidi kuvasi. 

Heidin näkemys viihtyisästä opinahjosta, jossa kukaan ei jää ulkopuolelle, oli arvatenkin monen ylioppilaan allekirjoitettavissa. Vaikka välillä koeviikot tuntuivat raskailta, Heidin mukaan ne eivät kuitenkaan ole ensimmäisenä Lalusta mieleen jääviä asioita. 

Lalusta jäävät hyvät muistot toivat jonkinlaista vastapainoa rehtorin Mäkisen puheeseen, jossa hän suomi suomalaisen koulutusjärjestelmän tilaa määrätietoisin, harkituin sanapainoin. Hänen mukaansa koulun olisi aika uudistua, sillä maailma on muuttunut niin paljon nykyisen koulusysteemin luomisesta viisi vuosikymmentä sitten. Tasa-arvoisesta koulutuksesta on pidettävä kiinni, mutta kuten Mäkinen muistutti, "tasapäistäminen ei ole tasa-arvoa".

Siihen nähden olikin sopivaa, että riemuylioppilaan puheen pitänyt Kauko Tommila loi silmäyksen kouluaikoihin, jolloin nykyistä systeemiä oltiin luomassa. Tommila muistutti, kuinka tulevaisuuden maailma on uusien ylioppilaiden käsissä. 

Toivottavasti Lalu on antanut eväitä sen parantamiseen.


Entinen Turkin sulttaani, nykyinen ylioppilas Frans I.


Anni: kävelevä viisi ällää.

No joko?

Jo!Teksti: Jari
Kuvat: Anu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti