perjantai 29. toukokuuta 2015

KV-kurssilaisten päivä Helsingissä

Lauantaiaamuna linja-auto täynnä reippaita ja innokkaita kansainvälisyyskurssilaisia lähti Huittisten linja-autoasemalta kohti Helsingissä järjestettävä maailma kylässä -festivaalia. Sää ei näyttänyt aamulla hirveän suotuisalta ja matkaan lähdettiinkin sadevarustuksen kera. Veskun onneksi sää kuitenkin oli huomattavasti parantunut Helsinkiin saavuttaessa, sillä hän onnistui hukkaamaan sateenvarjonsa jo heti reissun alkumetreillä.
Päivän ensimmäinen ja haastavin tehtävä paljastui jo Kampissa. Kaikki alkoi siitä, kun koko poppoon oli päästävä vessaan. Anun kassista löysimme euron, jolla oli tarkoitus aukaista maksullisen vessan lukko. Epäonneksemme euro kuitenkin jumittui oveen ja Anun ryhdyttäessä vastatoimiin, saimme osaksemme paljon katseita. Sanotaanko vaikka niin, ettei  toimintaamme katsottu hyvällä. Kyseenalaiseltahan se näytti, mutta tarkoitusperät olivat joka tapauksessa täysin oikeutettuja!
Alussa fiilistelimme hetken afrikkalaista etnistä musiikkia.

Musiikista virtaa saaneena lähdimme kuuntelemaan haastatteluja, joiden tarkoitus oli opettaa meille vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Aina ei kuitenkaan saa mitä tilaa, ja päädyimmekin kuuntelemaan kokemuksia Vantaan marttakerhon toiminnasta. Kun opettajat vihdoin hyväksyivät karun totuuden, saimme hieman extra vapaa-aikaa käytettäväksi festarialueella kiertelyyn.


Marttakerhon kokemuksia oltiin tultu kuuntelemaan sankoin joukoin..

Seuraavaksi ohjelmassa oli varmasti jokaisen suosikki, nimittäin tustuminen festarimättöön. Alueella oli valtava määrä eri maiden ruokaa tarjoavia kojuja ja valinnanvaraa oli paljon. Petterin ruokakokemuksien avartamis kehotuksesta huolimatta suurin osa päätyi entuudesta tuttuun nuudeliin ja kanaan. Puolustukseksi voisi kuitenkin sanoa, että olihan se edes burmalaista…


...myös tikuilla syöminen onnistui joiltakin.

Jälleen luvassa oli hiukan vapaa-aikaa festarialueella, jolloin kiertelimme ympäri aluetta kojuja katsellen ja näimme jopa vilauksen Jannan esityksestä. 


Ilmainen kahvitarjoilu houkutti ainakin opettajia.Tämä mies oli ainakin rehellinen. Mahtaisiko moinen onnistua Huittisissa?

 Viimeisenä ohjelmana oli vielä toinen haastattelu, jossa käsiteltiin muun muassa tasa-arvoa ja maahanmuuttoa. Petterille sai aiheesta nopeasti tarpeekseen, sillä pian hän ilmoittikin lähtevänsä Tallinnaan. Pian meille muillekkin kuitenkin koitti vapaus ja hajaannuimme ympäri Helsinkiä. Oppilaat suuntasivatkin suoraan shoppailemaan, Veskusta ja Anusta ei tietoa. 
Shoppailun jälkeen avarsimme ruokakokemuksiamme hiukan lisää ja söimme perinteisen Hesburgerin sijasta Burger Kingissä. Kurssilaiset lähtivät kuka milläkin kyydillä kotiin, mutta pieni joukko onnekseen sattui samaan linja-autoon Veskun ja Anun kanssa. Paluumatka sujui jutustelun merkeissä nopeasti ja väsyneet, mutta tyytyväiset kurssilaiset pääsivät onnellisesti kotiin.

 Alina ja Anniina / KVK

1 kommentti:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista