tiistai 11. marraskuuta 2014

Tanssitaituri tänään yhteiskuntaopin pisteellä

Lukiossamme toista vuotta opiskeleva, tanssilattioiden terävimpänä partaveitsenä tunnettu Herkko Metsämäki hallinnoi tänään lukiomessujen yhteiskuntaopin rastia. Perivampulalaisen Herkon mukaan hänen pisteellään tunnistetaan merkkihenkilöitä Stalinista Napoleoniin ja filosofeja Platonista Rene Descartesiin. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä tunnistuksista, jonka jälkeen pääsee ampumaan ritsalla kiviä hallituksen jäsenten päitä kohden. Metsämäki kuitenkin muistuttaa, että päät eivät tällä kertaa putoile oikeasti, vaan kysessä on paperiset kopiot.

Lukioelämä on puujalkavitsien kruunamattoman kuninkaan mielestä viihtyisää, joskin ajoittain rankkaa. Erityisesti lukioajalta Herkon mieleen ovat jääneet jo ykkösellä tanssitut wanhojentanssit, jotka hän tänä vuonna tanssii vielä uudemman kerran. Myös lukiopippaloita Herkko muistelee lämmöllä.

Esimakua Herkon tanssitaidoista saadaan jo tänään, kun hänet nähdään vierailevana tähtenä lavalla kello 10 alkavassa wanhojentanssinäytöksessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti