sunnuntai 30. marraskuuta 2014

SM@RT käyntiin

Lukiolla vieraili opettajia uuden Erasmus+ hankkeen kumppanuusmaista. Paikalla olivat Helena ja Hana Tsekin tasavallasta, Stanimir ja Jacqueline Bulgariasta, Anna Italiasta ja aiemman Let's Play Economics Comenius-hankkeen koordinaattori Esther Espanjasta. Paikalle ei päässyt byrokratian rattaiden hitaan liikkumisen vuoksi Elena Sloveniasta. Hankkeemme hyväksyttiin syyskuussa ja nyt pidimme suunnittelukokouksen seuraavaa kolmea vuotta varten. Lauttakylän lukiolla on vastuullinen tehtävä koordinoida hanketta. Olimme samalla yksi yhdestätoista hyväksytystä koordinoivasta koulusta koko Suomessa.
Hankkeemme keskittyy kansainväliseen yrittäjyyteen ja pyöritämme noin puolen vuoden ajan eri oppiaineisiin ja mieluummin niiden yli liittyviä yrityksiä. Ensimmäisenä on luvassa yritys, joka hyödyntää tilastoja yritystoiminnassa ja seuraava keskittyy turismiin ja matkailuun. Hanke etenee nyt nopeasti, valitsemme ensi viikolla ensimmäiset kahdeksan opiskelijaa. Heistä neljä osallistuu vierailuun Espanjassa helmikuussa ja toiset neljä matkaavat toukokuussa Sloveniaan. Hanke jatkuu marraskuussa Italiassa ja päättyy Suomeen keväällä 2017.
Veimme vieraamme suunnittelukokousten jälkeen ensin Kauvatsan metsiin, josta teimme kulttuurishokinomaisen palautuksen keskelle Helsinkiä, jossa kansa oli kokoontunut seuraamaan Eduskunnan päätöksentekoa. Päätimme vierailun Tallinnan vanhan kaupungin Olde Hansan keskiaikaiseen ravintolaan. Lauantaina suurin osa vieraistamme palasi kotiin jatkamaan omalta osaltaan hankkeen toteutusta.
Tallinnassa ennen pakkasia. Aamulla oli maa valkeana ja -10C mittarissa. Välimeren seudun vieraille tuli nopeasti koti-ikävä.

Teksti Petteri Mertala, kuva Timo Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti