tiistai 25. helmikuuta 2014

Huiden Survival Kit!

Pitkään kansainvälisyyskurssille pakollisen blogikirjoituksen aihetta pohdittuamme päädyimme ajelehtimaan Madventuresin sivuille. Sieltä löysimme eräänlaisen survival pack –varustelistan, jonka avulla ”pitäisi selvitä melkein missä tahansa mukavasti”. Otimme haasteen vastaan, ja päätimme soveltaa osaa tarvikkeista ääriolosuhteisiin – Huittisten vaihteleviin oloihin. Kahtena ulkopaikkakuntalaisena voinemmekin näin ollen kertoa täysin objektiivisesti, mitä kaikkea tarvitseekaan selvitäkseen edes lyhyemmästä matkasta Huidessa.

Päiväreppu tai olkalaukku - Kaikki oleellinen kerralla mukana – helppo vaihtaa kaupungin kulttuurikierrokselta yöelämään sopivaksi!

Makuupussi – Hyödyllinen varuste, jos haluat päästä kokemaan rentouttavan yön penkillä tai jopa ojan pohjalla nukkuen. Ei toki välttämätön, jos haluat tutustua perisuomalaiseen nukkumistapaan aivan ruohonjuuritasolta. Makuupussi on kätevä myös silloin, jos haluat olla paikallisen kebabbilan päivän ensimmäinen asiakas: suuren suosion vuoksi jonotus voi joskus vaatia yön viettämistä ruokapaikan terassilla.

Riippumatto – On hieno ajatus uinua viidakossa vuode eksoottisiin puihin kiinnitettyinä, mutta paikallistasolla riippumaton voi kiinnittää vaikkapa liikenneympyrässä patsaan ja katulampun väliin ja näin ollen koisia kulttuurimonumentin keskiössä.

Taskulamppu – Joskus pitkälle venähtäneen sekeilyn jälkeen yö ja pimeys saattavat yllättää ajankulun menettäneen bilehileen. Taskulamppu on oiva väline, kun yrittää löytää autonsa ”satojen” samanlaisten joukosta. Jos auto ei jostain syystä olekaan sopiva kulkuväline, on turvauduttava omiin (tai toisen) jalkoihin. Taskulampun avulla pystyy myös tarvittaessa morsettamaan.

Fleece-takki – Kun on käveltävä kylmässä yössä grilliltä makkaraperunoiden jälkeen kotiin, voi säästyä paleltumiskuolemalta – näillä extreme-alueilla ei nautita paikallisbussien luksuksesta.

Munalukko – Huidessa pyöräily on hyvin yleistä, ja joillakin oman pyörän katoaminen saattaa joissakin valitettavissa tilanteissa estää esim. töihin tai kouluun pääsemisen. Tällaisen erittäin kamalan ja harmittavan tilanteen estämiseksi munalukon käyttö pyörässä on erittäin suositeltavaa. Sitä voidaan oikeastaan suositella moniin muihinkin tilanteisiin: jos esimerkiksi haluat lukita uuden, omasta mielestäsi upean, autosi avaimet varmaan paikkaan tai haluat varmistaa eväidesi koskemattomuuden.

Jalkineet – Kumpparit ovat vuodesta toiseen in. Ne jalassa olet aina valmis hyppäämään läheiseen puskaan poimimaan marjoja!

Lantiomallinen rahavyö – Madventuresin mukaan tilaa on oltava passille, lentolipuille, korteille ja ”isoille hilloille”. Huittisissa riittänee, että mukana on jonkinlaiset henkkarit, alekuponki lähimpään rautakauppaan ja pari kolikkoa. Vyölaukun paras puoli on kuitenkin sen ikuinen tyylikkyys.

Sandaalit – Arskan (ei Schwarzeneggerin vaan auringon) esiintyessä pari kertaa vuodessa on kivempi tallustaa valkoisiin tennissukkiin verhotut varpaat sandaaleissa kuin talvitöppösissä. ”Socks in sandals” on lisäksi Huittisten alueella vuodesta toiseen villitsevä muoti-ilmiö.

Roudarinteippiä – Kuuluisa jesari pelastaa tilanteesta kuin tilanteesta. Haluatko hiljentää matkatoverin? Onnistuu. Pitääkö rakentaa äkkiä sateensuoja muutamien oksien varaan? Ei hätää. Hajosiko matkalaukku? Ja taas pysyy kasassa. Vai tuliko bemarin kylkeen ikävä naarmu? Eipä näy enää!

MP3-soitin – Matkamusiikki luo tunnelmaa juhannuksena metsissä rämpiessä. Vaihtoehtoisesti laittamalla napit korviin voi myös välttyä muiden kanssa kommunikoimiselta.

Alkuperäisempi ja kattavampi lista löytyy täältä: http://www.madventures.tv/fi/downloads/KSO_sivut_80-81.pdf

Terhi & Reetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti