perjantai 13. joulukuuta 2013

Sini Saarela, kuuletko heitä?

Kun tuomarikolmikon puhenainen Veera Hongisto kertoi väittelykilpailun finaalin tuloksen, monen leuka loksahti ja twitteria kohahti. Oli koettu vaiheikas finaali, jossa puolustavat mestarit Antti-Matti, Sakke ja Joonas vaikuttivat vetävän taas pidemmän korren. Pojat olivat vielä vakuuttavampia kuin voittoisana viime vuonna, Antti-Matti teki pari "verbaalista ilmaveiviä", kuten Risto twitteritse kommentoi, ja hersytti yleisöstä parit servausaplodit. Mestarit esiintyivät itsevarmasti ja johdonmukaisesti tuulettaen julkisesti jo finaalin aiheen kuultuaan.

Ja silti he hävisivät. Eve, Eve ja Veera pitivät puolensa, onnistuivat jotenkin ahdistamaan mestareita hyökkäyksillään - ja voittivat. Finaali lähti hieman kangerrellen liikkeelle, mutta hiljalleen tahti kiihtyi ja tyttöjen taktiikka toimi. He onnistuivat vakuuttamaan tuomariston siitä, että suoran toiminnan kansalaisaktivismi on hyväksyttävää, jos sen tarkoitus on hyvä - Sini Saarela oli siis oikeassa. Ehkä ratkaisu oli siinä, että pojat eivät onnistuneet pitämään tarpeeksi vahvasti esillä sinänsä hyvin mietittyjä argumenttejaan.

Joonas hämmentyy, Sakke vakavoituu (kerrankin...) ja Antti-Matti keskittyy.

Vakuuttavaa esiintymistä Eveltä. Veera ja Eve murhaavat katseella.

Väittelyiden taso oli vakuuttava. Ensimmäisessä välierässä voittajakolmikko vielä hieman hapuilevasti haki otetta Terhiä, Essiä ja Lottaa vastaan, mikä tekikin hallitsevista mestareista suosikkeja finaaliin. Toisessa välierässä pojat nimittäin selvittivät villillä kortilla mukaan päässeiden ykkösten trion Olavin, Roosa-Marian ja Ilonan heittämän haasteen. Väittelystä saattoikin povata tulevaa El Clasicoa - ainakin Joonas uhosi tulevansa ensi vuonna hakemaan revanssia, ja ykkösiltä on lupa odottaa vahvaa esiintymistä tulevinakin vuosina. Toisaalta nyt on jo opittu se, että väittelykilpailussa varmaa on vain yllättävyys.

Parempi onni ensi kerralla, Terhi, Essi ja Lotta.

Ykkösten ennakkoluuloton kolmikko, josta kuulemme vielä.
Teksti: Jari
Kuvat: Anu, tai Vesku. Jäi puheenjohtajalta huomioimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti