lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulu joka päivä, koulu vain 190 päivänä

Voit joulun elää joka päivä vaan, jos tulet Lauttakylän lukioon. Muuten et. Näin oli tulkittavissa kommenteista lukion perinteisestä joulujuhlasta, sillä rehtori ilmoitti meille suuren ilon, että loma on lähellä. Ja yhtäkkiä oli rehtorin kanssa suuri joukko tavall... öh, taivaallista lukioväkeä, ja he ylistivät toistensa esityksiä.

Hallituksen jouluspektaakkelissa oli havaittavissa tietynlaista hierarkiaa.

Ja tapahtui niin päivinä sellaistakin, että oppilaskunnan hallitukselta kävi käsky, että vallan oli vaihduttava. Ja tämä vallanvaihto oli harvinaislaatuinen ja tapahtui Kim Jong-Nellin ollessa tyrannina. Laupias ja armahtavainen Nelli kuitenkin malttoi - sisäpiirin ja etenkin omista epäilyksistä huolimatta - luopua vallasta tarpeelliset poliittiset puhdistukset tehtyään. Luopumisen tuskaa helpottanee sekin, että Nelli palkittiin syksyn ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeen Satakunnan parhaana.

Oppilaskunta oli lupaillut suurta spektaakkelia, ja kyllähän kirkkaus loisti heidän ympärillään estradilla. Ykköset ovat näemmä hyvin oppineet lalumaista sarkasmia sanoittamalla lalumaisesti, kun taas kakkoset levittivät taivaallista ilosanomaa Bellinin Samba de Janeiron tahtiin. (Äidinkielen lehtori olisi ilahtunut vielä enemmän versiosta Samba e gol. #Ranska98) Abit pitivät kiinni linjastaan esittämällä Sika vol. III, ja etenkin pääosan esittäjä vakuutti luonneroolissa. Myöntää täytyy, että esitys on saanut lisää taiteellista syvyyttä sitten ensi kuuleman 2011.
Ykköset debytoimassa. Kiitämme sarkasmista. #lalu

Rytmiryhmä koulumme keskivaiheilta: kakkosten jouluperformanssi.

Abit ja Sika. Näyttää olevan ihan harmaasuolattu.

Seuraavaksi hiljennyttiin kuuntelemaan opettajien taiteellisen eliittijoukon heleää laulua, ja lopulta päästettiin loputkin miesopettajat irti - pitihän jonkun olla laval eka laval vika. Vikaa oli ainakin eräiden musiikillisissa taidoissa sen verran, että soitanto saattaa takavuosien musiikinopetuksen häpeään. Huolellisesti esityksen suunnitellut ja ohjannut orkesterinjohtaja Marttila tosin vaati ja siten myös saanee kaiken korkean kunnian itselleen. Eli maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto...

Teksti: Bemarien vapautusrintaman poliittinen siipi
Kuvat: Vesa, joulun lapsi

4 kommenttia:

 1. Oli kyllä loistava joulujuhla! Esitykset oli mahtavia - etenkin abien show oli sikahyvä! (#hehe)

  Kiittäen ja kumartaen,

  KMN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ilmeisesti niin murheen murtama tästä traagisesta vallanvaihdosta, että nimikirjaimetkin meni väärin.

   *KJN

   Poista
 2. Jos saanen kysyä. Mikä oli kyseisen laulun nimi, jonka opettajat lauloivat ensiksi?

  VastaaPoista