keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Mediakurssi Tampereella 15.3.

Torstaina lähdimme mediakurssi kanssa Tampereelle. Saavuttuamme perille menimme Aamulehden toimitukseen. Siellä meidät ohjattiin auditorioon, jossa kuulimme tietoa Aamulehdestä ja siitä, millaista on olla toimittaja. Pääsimme myös testaamaan toimittajan taitoja pelin muodossa. Sininen joukkue pesi vihreän joukkueen ylivoimaisesti, ja Saara oli kaikista parhain vastauksissaan. Hän sai palkinnoksi toimittajalle sopivan muistivihon.

Aamulehden jälkeen kävelimme lähellä sijaitsevaan mediamuseo Rupriikkiin. Siellä oli näyttely, jossa kerrottiin mm. lehdistön, puhelimen, tv:n ja tietokoneen historiasta. Saimme tutustua vapaasti museoon samalla täytellen vastauksia meille annettuun kysymyspaperiin.

Kuvauksissa käytettävä kamera

Galaxin lavasteita oltiin juuri purkamassa, kun päivän kuvaukset saatiin päätökseen

Metsolat-sarjan kuvauskalenteri

Rubriikin jälkeen meillä oli vapaa-aikaa, jonka sai jälleen käyttää haluamallaan tavalla. Kun porukka oli saatu kokoon sovitulla paikalla, jatkui matkamme kohti Tohloppia. Siellä sijaitsee YLE. Ylellä näimme muutamia tuttuja näyttelijöitä. Pääsimme Galaxin lavasteisiin ja seuraamaan Bilebändi 2012 lavasteiden rakentamista. Opas vei meidät myös mm. rekvisiittavarastoon ja ohjaamoon.

Pienin studio, jossa automatisoitu tausta

Kuvassa näkyy koneiden luoma tausta

Rekvisiittavarastossa oli kaikenlaista mielenkiintoista

Teksti: Johanna Toivonen

Kuvat: Nina Matomäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti