perjantai 9. maaliskuuta 2012

Mediakurssi Helsingissä 6.3.

Tiistaina lähdimme äidinkielen mediakurssin kanssa Helsinkiin, jonne saavuttuamme menimme Päivälehden museoon. Siellä tutustuimme Helsingin Sanomien historiaan sekä Ilta-Sanomien 80-vuotisjuhlanäyttelyyn. Kun saimme opettajan antamat tehtävät tehtyä ja olimme tutustuneet mielestämme tarpeeksi museon tarjontaan, meillä oli vapaa-aikaa.
Kaksituntisen sai käyttää haluamallaan tavalla, esim. shoppaillen tai syöden.

Vapaa-ajan jälkeen menimme Sanomataloon. Siellä sijaitsee Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien toimitus. Opas vei meidät talon alakerrokseen, jossa oli harjoitustoimitus. Siellä meidän piti selvittää kadonneen tytön kohtalo. Saamistamme tiedoista meidän piti koota lehdelle uutinen. Lisäksi saimme tietoa Helsingin Sanomista ja Ilta-Sanomista.Sanomatalon jälkeen lähdimme YLE:lle. Pääsimme käymään studiossa, jossa kuvataan esim. Uutisvuotoa ja saimme tutustua mm. puvustamoon, rekvisiittavarastoon ja lavasteisiin.

Pääsimme myös studioon, josta samana iltana kommentoitiin UEFA:n jalkapallopeliä. Halukkaat pääsivät istumaan toimittajien ja asiantuntijoiden tuoleille.
YLE-käynnin jälkeen oli aika lähteä kotiin. Päivä oli mielenkiintoinen ja nähtävää riitti.

Johanna Toivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti