maanantai 29. huhtikuuta 2019

SciCruise 2019 Lalu tiederisteilyllä

SciCruise 2019 Lalu tiederisteilyllä

Lauttakylän lukion 24 oppilasta ja kaksi opettajaa suuntasivat SciCruise-tiederisteilyfestivaaleille Itämerelle Viking Gracella 15.-16.4.2019. Tiederisteilyn järjesti Lounais-Suomen LUMA-keskus ja Upsalan Yliopisto, joten luvassa oli kansainvälistä meininkiä kolmella kielellä. Festivaalin pääteemana on Itämeri, tiede ja teknologia.

Kuva 1. Miikka toivottaa terveiset Ruissalolle. 

Lauttakylän lukio osallistui SciCruiselle kolmella työpajalla: Spektri ja spektrometrit, massan hitaus ja sähkön eri muodot. Työpajoissa opiskelijat esittivät demonstraatioita ja opettivat tiederisteilyläisiä fysiikan saloihin. 

Kuva2. Sami ja Kalle valmistelemassa opiskelijoiden kanssa työpajoja. Tästä näkee, että ei ole opetettavalla aineella väliä, kun tiederisteilyllä ollaan. Homma toimii!

Omien esitysten lisäksi opiskelijat pääsivät tutustumaan EuroScienceFun-konferenssin tiededemoihin, eri oppilaitosten työpajoihin sekä tieteeseen ja teknologiaan liittyviin luentoihin. Luentojen ja työpajojen tarjoama tieto oli aivan huikean hyvää ekstraa lukion opintoihin. 

Kuva 3. Risto-Matti, Miikka ja Verneri selittävät sähköilmiöitä tuomariraadille. 

Kuva 4. Luennolla tarjoiltiin mm.  roottoripurjeen fysiikkaa. 

Kuva 5. Spektri-team (Aili, Eveliina, Veera ja Saana) esittelee itsetekoisia spektrometrejä. 

Viime vuoden alueellisen StarT-kilpailun voitto ei valitettavasti tänä vuonna uusiutunut, mutta lukiomme työpaja ”Sähkön eri muodot” sai erillisen kunniamaininnan erityisesti esittäjien perusteellisesta aihepiirin osaamisesta ja innostuksesta aihetta kohtaan.

Kuva 6. Vernerin, Miikan, Eemelin ja Risto-Matin työpaja palkittiin Alueellisessa kilpailussa (kuvasta puuttuu Eemeli)


Kuva 7. Massan hitautta arkielämässä esittelee Sanni, Anni, Maaria, Frans ja Valtteri.

Kuva 8. Aamiaisleipä toimi erinomaisena demovälineenä :)

Kuva 9. Eemelin pitkä päivä vaati pienen rentoutushetken Saaristomerellä. 

Kuva 9. Sami opettamassa yhteiskuntaoppia pajatson avulla.

Lauttakylän lukion opiskelijoita kehuttiin monesta eri suusta.  Verneri ja Miikka valittiin tiedepaneelin opiskelijajäseniksi ja yliopistojen tutkijat kehuivat opiskelijoiden osaamista.

Kuva 10.  Team Miikka vs. Team Verneri. Lauttakylän lukion opiskelijat Kysy tutkijalta Battlessa yliopiston tieteentekijöiden kanssa. 




Kuva 12. Lauttakylän lukion ryhmä SciCruisella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti