perjantai 22. joulukuuta 2017

Supermegajoulujuhla

Näin pääsimme jouluun - tai siis oikeastaan kouluun kuten opettajat asian ilmaisivat. 22.12. vietettiin taas perinteikkäästi hallituksen järjestämää joulujuhlaa kisojen, yhteislaulujen ja luokkien valmistamien esitysten merkeissä.


Juhla aloitettiin yhteislaululla ja kappaleeksi oli valikoitunut Tulkoon joulu. Laulua seurasi oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Aina Kiialan puhe.

 

Perinteen mukaisesti joulujuhlaan kuuluu myös jouluevankeliumin luku, jonka tänä vuonna suorittivat Juho Perttula ja Ilari Metsämäki. Jotta kaavoihin ei kangistuttaisi liikaa, evankeliumin luku hoidettiin tällä kertaa sujuvalla Turun murteella.


Evankeliumin jälkeen vuorossa oli hallituksen järjestämä kisa, jossa testattiin paketointitaitoja. Joka luokalta ja opettajista oli valittu kaksi edustajaa tähän nopeutta, tarkkaavaisuutta ja kekseliäisyyttä vaativaan kilpailuun. Kisa ei todellakaan ollut helppo. Paketoitava oli kaikkea ananaksesta jalkapalloon ja tehtävänä oli paketoida esine niin kauniisti kuin suin vain mahdollista. Arvovaltainen tuomaristo hylkäsi heti ensimmäisenä opettajien tiimin, joka fuskasi poistamalla ananaksen latvakukinnon, sillä “ei sitä kuitenkaan syödä”. Voittajiksi selviytyivät abien edustajat Antti Rantanen ja Johanna Laaksonen.
Kisailun jälkeen oli luokkien valmistamien esitysten aika. Ykköset hurmasivat yleisön lauluesityksillään, joista ei puuttunut menoa eikä meininkiä. Kakkosvuosikurssi taas näytti parhaan puolensa, hyvinkin kirjaimellisesti, niin sanotussa ryhmänohjaajien kuumalinjassa. Kakkosten esityksestä ei valitettavasti tallentunut kuvamateriaalia kameraan, mutta lukija voi vain kuvitella millaisen esityksen saa 12 kirjaimesta, yhdestä huutomerkistä, ryhmänohjaajien kuvista ja mielettömästä metelistä.  Abit puolestaan olivat järjestäneet jouluisen pantomiimikilpailun, jossa käytiin kovaa kamppailua opettajien ja luokkien joukkueiden välillä (juonipaljastus: 2A kiri tappioasemasta voittoon viime hetkellä ja ansaitsivat maineen ja kunnian lisäksi pullollisen glögiä, joka myöhemmin luovutettiin A-luokan ryhmänohjaaja Kalle Vähä-Heikkilän hellään huomaan). 

Äänihuulten avaamiseksi laulettiin vielä toinenkin yhteislaulu, joka oli tällä kertaa Näin sydämeeni joulun teen. Tämän jälkeen oli juhlan kohokohdan eli opettajien show’n, joka ei tänäkään vuonna jättänyt ketään kylmäksi. Rekvisiitoista ei todellakaan oltu tingitty tälläkään kertaa ja esitys oli silkkaa viihdettä alusta loppuun. Lassen uskomaton heittäytyminen ja Samin taidokas triangelin soitto kruunasivat koko juhlan. Rehtori Timo Mäkinen kruunasi juhlan joulutervehdyksellään, jonka jälkeen koko juhlaväki sai siirtyä glögille ruokalaan ja siitä joulunviettoon.


Teksti: Lintsi
Kuvat: Nea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti