perjantai 20. tammikuuta 2017

Itsenäisyyspäivä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa

6.12 pääsimme edustamaan Lalua Satakuntalaisen Osakunnan järjestämiin sitseihin Ylioppilastalolle. Päivään kuului myös osallistuminen ylioppilaiden soihtukulkueeseen sekä tietenkin jatkot.

Päivä alkoi osakunnan talolta valmistautuen illan sitsejä eli osakunnan juhlia varten. Ennen niitä osallistuimme kuitenkin ylioppilaiden soihtukulkueeseen, jonka aikana lauloimme ja vilkutimme myös presidenttiparille.

Tähän väliin vielä mainittakoon, että sitsit ovat siis akateeminen pöytäjuhla. Juhlaan kuuluu yleensä kolmen ruokalajin illallinen juomineen, mutta syömään sitseille ei mennä. Suurimmassa pääpainossa on laulaminen, mikä jatkuu alkuruuasta jälkiruokaan. Onneksi sentään sitseillä jokaisella on yleensä oma laulukirja, ja hukassa olevat abiturientitkin saivat kirjat lainaan. Kun ensimmäinen laulu oli saatu päätökseen, kajahti siihen mahdollisesti oma lisäsäkeistönsä, jota tietenkään ei löytynyt kirjasta.

Sitsit saattavat kuulostaa hienoilta ja erittäin sivistyneiltä pönötysjuhlilta, mutta väitämme ettei lukiossa pääse törmäämään yhtä hauskoihin juhliin. Jo poisjääneet lukiopippalot eivät missään komeudessaan vetäisi vertoja opiskeluelämän parhaimpaan puoleen.

Vaikka vierailu osakunnalla olikin pikainen, niin sen aikana ehti tutustua sopivissa määrin osakuntalaisten toimintaan. Asunnot sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa ja vuokra on käsittämättömän sopiva Helsinkiin muuttavalle opiskelijalle. Ennen kaikkea kuitenkin osakunta toimii eräänlaisena tukiverkkona kaupunkiin muuttavalle. Eri aineita opiskelevat viettävät aikaa yhdessä ja järjestävät yhteistä toimintaa. Osakuntaa voisi verrata kotiin kaukana kotoa. Joten jos olet harkinnut pääkaupunkiseudulle muuttamista, niin suosittelisimme lämpimästi Satakuntalaiseen Osakuntaan tutustumista.

Katariina Tuomisto, Kukka Mattila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti