keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kalle Campione!

Kuningas on kuollut, eläköön kuningas! Lukion urheiluturnausten mestarien luetteloon saatiin lentopallossa uusi nimi, kun Kalle kaappasi ensimmäisen pokaalinsa 1A:n kanssa. Lopputulos oli hivenen yllättävä mutta kiistatta ansaittu. Spekuloitavaa on lähinnä siitä, mikä osuus oli Kallen hämmentävällä, tajunnat räjäyttävällä performanssilla turnauksen aikana.
Mutta aloitetaanpa alusta. Turnauspäivän aamu oli pahaenteinen, kun Jussi kuljeskeli koulun käytävillä pokaali kourassaan. Virallisesti kyse oli pokaalin ehostuksesta, mutta saahan sitä henkistä sodankäyntiä kutsua miksi haluaa, varsinkin näinä "vaihtoehtoisten faktojen" aikoina. Turnausjärjestelmäkin oli sellainen, että "El Comandante" passitti kaikki muut paitsi abit muualle pelaamaan - kenties välttääkseen silminnäkijät abien peleistä.

Abien lohkon 3B voittikin ilmeisesti suuremmitta ongelmitta. Yllätysten listaan liitettäköön hallitsevien mestareiden, Lassen 3C:n jääminen nollille. Syyksi epäiltiin Lassen tavaramerkin "Älä mulle syötä!" -paidan katoamista.

Ykkösten riehuminen Huhkolinnassa oli 1A:n suvereenia hallintaa: kaksi voittoa ja jatkoon. Mainittakoon, että 1B:llä on perustettu Huippu-urheilun muutostyöryhmä analysoimaan romahdusta ja laatimaan uudet metodit. Saimmekin jo materiaalia 1B:n post-traumaattiselta harjoitusleiriltä: 

Kakkoset puolestaan tahivat ottelunsa kanssa niin pitkään, että Jussi joutui jo soveltamaan turnauskaaviota. Niinpä välierä olikin kaaviosta poiketen 1A - 3B, ja se jää lentopallon historiaan eeppisenä taisteluna. 1A voitti poikien erän 15-12, mutta tyttöjen erässä ratkaisua ei tahtonut löytyä mistään. Vasta N:nnes eräpallo toi ratkaisun, ja 21-19 vei Kallen rytmiryhmän finaaliin.
Loppuotteluun saatiin lopulta taipaleiden takaa paikalle 2A. Liekö sitten raskas matka sekä aikaero Hayon ja lukion salin välillä painanut jaloissa, sillä 1A vei pelin tyylitellen 15-5, 15-6. Voittajien kuvaa ei liene missään, mutta Kallen nähneet varmaankin tallensivat tilanteen pitkäaikaismuistiinsa. Ottelun virallinen pöytäkirja sentään on tallella:


Perinteinen Grande Finale opettajien ja oppilaskunnan Dream Teamin oli selvästi tasaisempi kuin viime vuonna, mutta niin vain voittajaksi selvisi jälleen...

Kuva, jonka lalu (official) (@lauttakylanlukio) julkaisi

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin täältä Garmisch-Partenkirchenin mäkimontusta.

Teksti: Jari
Kuvat: hallitus ja Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti