maanantai 30. toukokuuta 2016

Maailma kylässä 2016

Lauantaiaamun kaunis aurinko lupasi lämmintä päivää ja lämmitti linja-autoasemalla odottavia kansainvälisyyskurssilaisia, kun kurssilaiset suuntasivat 28.5 Helsinkiin Maailma kylässä -festareille.
Suomen kesä paljasti kuitenkin jo matkan aikana oikean karvansa: Helsingissä aurinko oli tuntematon käsite. Sää ei kuitenkaan mieltä madaltanut, eikä iloinen puheensorina ehtinyt taukoamaan bussimatkan aikana.

Helsinkiin päästyämme ensimmäiseksi etapiksi muodostui vessojen löytäminen, ja Kampin vessat poistivat niitä käyttäneiden viattomien ihmisparkojen viimeisenkin uskon ihmisyyteen. Kun vessojen aiheuttamat traumat oli puitu läpi, lähdimme liikkeelle Petterin ja Veskun johdolla päämäränämme Rautatientori. 

Rautatientorilla kurssilaiset päästettiin vapaasti kiertelemään festivaalialuetta ja haaste heitettiin ilmaan: kuka löytäisi eksoottisempaa ruokaa kuin Petteri?


Paistettu pho ja kevätkääryleet maistuivat bussimatkan jälkeen
Vaikka mahdollisuus eksoottisten ruokien nauttimiseen oli suuri, löysivät muutamat kurssilaiset itsensä vohvelikojun luota. Kuuleman mukaan myös satunnaisessa ruokakojussa tarjolla ollut tulinen chilikastike oli ollut liikaa nimeltämainitsemattoman miesopettajan makuhermoille. 

Scandinavian Music Group veti suuren määrän yleisöä Savanni-lavan ääreen
Äänessä Soeung Saroeun
Scandinavian Music Groupin ja ruoan voimin siirryimme Taiga-lavan äärelle kuuntelemaan Mitä kuuluu Kambodzaan -keskustelua, jossa kerrottiin maan viimeaikaisesta kehityksestä  ja kansalaisyhteiskunnan haasteista. Keskustelun jälkeen suunta vaihtui Mekong-lavan puoleen kohti Energia ja talous -päättäjäpaneelia, jossa kansanedustajat ja puolueiden puheenjohtajat keskustelivat YK:n kestävän kehityksen tavoitteista.
Lopuksi kiersimme Mahdollisuuksien torin lukuisia järjestöpisteitä. Tämän osuuden läpi kurssilaiset halusivat raivata tiensä nopeasti: kierroksen jälkeen oli luvassa vapaus. Kurssilaiset jättivät Rautatientorin ympäristöineen nopeasti taakseen hajaantuen ympäri Helsinkiä, silmissään Burker Kingin ja Starbucksin aiheuttama loisto.

Ja mikäli allekirjoittanut ei jäänyt paitsi suurista kruunajaisista, kuuluu eksoottisimman ruoan löytäjän titteli yhä Petterille.

Aliina ja Aina / KVK

1 kommentti: