torstai 3. joulukuuta 2015

Lukion Erasmus+ projekti esillä hyvänä käytänteenä

Lukiomme Erasmus+ hanke sai ansaitsemaansa julkisuutta Kouvolassa 3.12., kun kävin esittelemässä projektimme tuloksia ja toimintamalleja Kansainvälisen liikkuvuuden keskuksen (CIMO) teemaseminaarissa Hyvä Koulupolku. Seminaarin aiheena oli syrjäytymisvaarassa olevien oppilaiden/opiskelijoiden tukeminen eri tavoin. Kansainvälisyys avaa silmiä kuten tiedämme ja yrittäjyys luo työllistymismahdollisuuksia, myös niille, jotka eivät aina koeviikolla mainetta ja kunniaa niitä.
Erityisesti seminaarissa oltiin kiinnostuneita kuinka luomme normaaleista oppiaineista liikeideoita ja toimivia yrityksiä. Lauttakylän lukion nimi kirjattiin melko moneen paperiin, ja kansainvälisyytemme jo jonkinlainen traditio pantiin merkille. Vaikka olemmekin jo kokeneita, ei voi jäädä paikoilleen. Seminaari poiki uusia ideoita sekä antoi uusia hankemahdollisuuksia, joista talomme väki päässee tulevaisuudessa nauttimaan. Kollegat, joulupukin toivelista on piakkoin lokerossa. Opiskelijat, uusia hankkeita käynnistellään ensi vuonna. Teroittakaa kynät ja mielet, hakemusta sisään.
Matkailijakokemuksena en voi suositella Kouvolaa oikein kenellekään. Sosialistinen realismi, korkeat 1960-luvun betonielementtitornit ja neuvostotyyppinen arkkitehtuuri hivelevät vain vaativimman stalinistin silmää. Keskustan suunnitelleille arkkitehdeille nousee patsas korkeintaan Pohjois-Koreassa ja muutamissa aatteeseen mieltyneissä Afrikan maissa. Oi, Kymenlaakso mitä olet itsellesi tehnyt?

Reissussa,

Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti