tiistai 23. joulukuuta 2014

Tällainen on Lalun intiimi perhejoulu - katso kuvat!

- Ja tervetuloa tänne Lauttakylän lukion N:nsiin jouluspektaakkelijuhlagaalailtamiin. Kanssani täällä studiossa on lukion entinen primus dieselmotor, nykyinen jouluasiantuntija Klaus Santanen. Klaus, miten kuvailisit tämänvuotista rehtorin juhlavastaanottoa?
- Mielestäni rehtori otettiin vastaan juhlavasti, sillä tänäkään vuonna hänen puheelleen ei vihelletty, buuattu eikä muutenkaan ole hänen joulurauhaansa millään sopimattomalla tavalla häiritty.
- Vai niin. Entäpä esitykset? Tänä vuonna oli panostettu muutakin kuin glögiä.
- Näin on nälkäjoulu. Koulun kellaribändi musavouhotti niin energisesti, että Kallehan loihtii siitä vielä jonkin demon. Tosin olisin kaivannut ohjelmistoon Juicen biisiä Kuusessa ollaan, sillä se jos mikä olisi sopinut tämän paikan henkeen. Jouluevankeliumissa oli suvaitsevaisuutta, enkä tiennytkään, että suomenruotsi kuulostaa virolta.
- Jassoo. Sitten tulikin ykkösiltä ykkösluokkaa ja kakkosilta kakkoslaatua, eikös näinkö?
- Täten on tähtitorttu. Paitsi että kakkoset nähdäkseni ansaitusti putsasivat palkintopöydän kuin Petteri kakkulautasen. Kyllä huomaa, mikä merkitys ryhmänohjaajilla on tässä. Ykkösillähän tämä näkyi siinä, että 1B:n kävi niin kuin Jussin ryhmillä usein urheiluturnauksissa käy. Että lopussa näkyy ylipitkäksi vedetty treenikausi. Mutta näistä lähtökohdista oikein mallikkaita esityksiä!
- Vaissoo. Abiturientit ainakin olivat tasollaan.
- Siten on silakkarullat. Hehän ovat jo kolmatta vuotta opettelemassa improvisaatiota, eli kuinka selvitä tekemättömistä läksyistä kuivin suin, eikunsiis kuivin jaloin. Näytelmän puhe kuulosti paikoin hatustavedetyltä jargonilta, mutta nauruhermot olivat koetuksella ja luonnerooleissa loistettiin usean luumenin verran, joka kuten tunnettua on on valon määrä, jonka valovoimaltaan kandelan valonlähde säteilee steradiaanin avaruuskulmaan: tämä valon määrä lankeaa metrin päästä kartion pohjalle, jonka (pallomainen) pinta-ala on neliömetri. 1 lm = 1 cd · sr
- Jaa niin. Viimeisestä esityksestä tuskin kannattaa puhua.
- Ei kannatakaan. 
- Puhutaan nyt silti ettei meitä lomauteta.
- A priori hyperbolinen farssi vaatii eskaloitumista groteskista makaaberiin, ja vaikka intentiot olivat potentiaaliset, a posteriori spektaakkelin modaalinen metafyysiikka jäi personifioitumatta intrigien redusoivan degeneratiivisuuden vuoksi. Demagogista ryönää. Ehdotan invalidille käsikirjoittajalle viittä vuotta uudelleenkoulutusleirillä.
- Nonni. Tiernasukupuolineutraalit jäikin kuvaamatta kameramiehen järkytyttyä näkemästään. Juuri saamani tiedon mukaan hänellä on kuitenkin kohtalaiset mahdollisuudet selviytyä lähes ennalleen, täältä tähän.

Etualalla enkelikuoro, siinä välissä Bruce Springsteen.

Vi har mycket reilu å jättekiva meininki här i Lalu.

Paketoituna linnunpelätti, Robocop ja pari muuta.

Laulu- ja soitinyhtye 1A.

Jussin ryhmä tuotti Jussille kunniaa.

Grmpf...

Kolmiodraama abien improssa.


...niin jos joku jokseenkin ymmärrettävistä syistä haluaa pyyhkiä mielestään kauhutarinat ja nähdä tiernapojista sen "virallisen" version, tässä on joku amatöörien tekele. 

Teksti: Jori Tammivuori
Kuvat: Unge Riavildmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti