torstai 21. elokuuta 2014

Vesalta piparia

#skandaali. Tällä nimellä lukion urheilukauden avausturnajaiset pesäpallon saralla oli opittu tuntemaan. Otteluohjelma nimittäin sai kaikki salaliittoteoreetikot ulos kaapeista, sillä oli epäilty jonkinlaista Marttila-Ekberg-hyökkäämättömyyssopimusta salaisine lisäpöytäkirjoineen. Etenkin erään toisen vuosikurssin ryhmän oli vaikea sulattaa, että A tulee ennen B:tä ja pelaa siksi ykkösiä vastaan. B taas joutui kokeneempien joukkueiden lohkoon vanhalle urheilukentälle. Sieltä tulokset onkin jo hukattu, mutta huhupuheiden mukaan 3A voitti kaikki, 3B kaikki muut, neloset löi palloa parvekkeelle ja 2B esitti urhoollista vastarintaa.

Pellonpuiston puolella lohko oli dramaattinen. Jussin preppauskurssi
turnauksen aattona näytti jo kantavan hedelmää, kun 1B otti ensin voitot 1A:sta ja sitten 2A:sta. Kuinka ollakaan, Jussinkin korista löytyi lopulta mätä hedelmä, sillä tappio 1C:lle tiesi jäämistä pronssiotteluun. Sekä 1B, 1C että 2A päätyivät kaikki neljään pisteeseen, ja juoksueron turvin finaalipaikka meni 1C:lle. Viime vuonna turnausvoiton vieneen ryhmänohjaaja Lassen kultainen kosketus näytti siis jatkuvan. Jossiteltavaa tosin jäi, sillä arvatenkin Jussin hädän hetkellä  taikoma sadekuuro keskeytti viimeiset ottelut, eikä 2A päässyt enää parantelemaan asemiaan. 

Tässä vaiheessa Jussi tajusi, miten käy.

Pronssiottelussa 3B piti abien hierarkiaa yllä pesemällä 1B:n 3-1, mutta tulosta olennaisempaa lienee jälkipyykki. 1B:läisten kannattaakin nyt harkita, onko lukioon ylipäänsä enää tulemista - mennäkö mieluummin esim. eläinkokeisiin testattavaksi vai ryhmänohjaaja Marttilan pohjoiskorealaisille uudelleenkoulutusleireille.

Samaan aikaan 3A jatkoi voittoputkessa, mutta sen verran tiukaksi homma alkoi jo mennä, että tasoittavien perään kyseltiin. Peli eteni suunnilleen niin, että...


...Sofia löi...
...Joona kirmasi...
...Frans otti koppia...
 ...ja 3A vei mestaruuden tässäkin lajissa juoksuin 4-3. Kasassa on nyt tripla: jalkapallo ja lentopallo oli jo voitettu. Kalliiksihan tämä ro Riihisalolle käy, mutta nykypäivän huippu-urheilussa menestys ei tule ilmaiseksi. Eikä siinäkään vielä kaikki! Kun Vesku ei meinannut suostua maksamaan bonuksia...

...Jenni yritti murhata katseella ryhmänohjaajansa...
...ihmiskuula Frans otti vauhtia jyrätäkseen Vesa-paran...
...mutta onneksi Veera ja Salla neuvottelivat bonukset kotiin.
Sopimusneuvotteluiden jälkeen 3A vasta innostuikin pelaamaan ja oli niin liekeissä, että palkintopiparit kärventyvät varmasti. Grande Finalen opettajia vastaan voisi kai kiteyttää Josken sensaatiomaiseen koppiin, ja kun opettajien sisäpelissä Anu ei osannut päättää kumpaan suuntaan kenttää kierretään, opettajien historiallinen tappio oli väistämätön. Lopputulos - oberübertuomari Suittiota lainatakseni - "junnujen ja vanhusten" välillä oli 2-1. Päivän positiivisiin asioihin lisättäköön se, että tänä vuonna mies/naistappioilta vältyttiin - kukaan ei saanut palloa päähänsä.


Mestarit. Myös Vesa on kuvassa.

Teksti: JE
Kuvat: Anu Helsingin-Sanomat ja Terhi Lintumaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti