tiistai 13. toukokuuta 2014

VENI, VIDI, VICI

24.4. torstaina lähdimme muutaman tuskaisen oppitunnin jälkeen kohti Helsinki-Vantaa lentokenttää ukulelen raikaessa. Matkalla ajan tappamiseksi pidimme pareina lyhyitä esitelmiä Italiasta. Toiset pitivät kulttuurista ja ruuasta, toiset historiasta ja parhaimmat urheilusta. Jätettyämme kylmän ja harmaan Suomen lensimme yli Alppien ja läpi Kiinan muurin, kunnes saavuimme Italian maaperälle.

Juna- ja metromatkan jälkeen saavuimme nimensä mukaisesti parhaasen hotskuun: The Best-hotelliin. Ensimmäinen ilta  kului hotellilla  vaatteiden vaihdon ja italialaisen pizzan merkeissä. Väsyneet matkailijat vaipuivat syvään horrokseen yksi toisensa jälkeen.

Perjantai päivä alkoi oppilaiden suunnittelemalla ohjelmalla, johon kuului muun muassa vierailu mahtipontisessa Duomon katedraalissa. Kalmankalpea retkijoukkiomme, erityisesti tytöt ja Lasse, sai osakseen lukuisia himokkaita katseita tummempaan ja paikalla suoritettu vaatteidenvaihto. Duomon jälkeen oppilaat ja opettajat lähtivät kukin omille teilleen, toiset lähtivät ostamaan jätskiä, toiset kuluttumaan viimeisiä ropojansa ostoshelvetteihin, jalkapallopaitoihin ja vinyylilevyihin. Ilta kului hotellilla parvekkeella ukulelen raikaessa taas ja hyvän ilmapiirin vallitessa.Lauantai oli opettajien ohjelman täyteinen päivä ja oppilaat jakaantuivat kahteen osaan. Toinen ryhmä lähti Veskun ja Mertalan mukaan luonnontieteiden museoon ja afrikkalaiseen ravintolaan ja toinen lähti Anun ja Mäksän mukaan taidehomoilemaan. Sulatimme myös Mertalan sydämen esittämällä ukulelesovituksen Lenin-Setä Asuu Venäjällä -kappaleella. Viimeisenä ehtoollisena söimme miekkakalapastaa sunmuuta italialaista laaturuokaa.
Sunnuntaina sitten hyvästeltiin Italian lämpö sekä sen kauneus ja matkattiin takaisin harmaaseen paskaan Suomeen.


Joona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti