perjantai 11. huhtikuuta 2014

Aallon harjalla!


 
Riilin ennakkotehtävässä kaikki neljä joukkuetta (Innovaattorit, Potentia, Tsunami ja Cool Covers) tekivät tiimistään esittelyvideon ja Tsunami lähetti Lauttakylän lukiolle terveiset aallon harjalta, katsotaan miten kävi!
Kisaan lähtiessämme emme kokeneet paineita, sillä onhan koulumme ja varsinkin eräs tohtorimme hyvin vaatimatonta sorttia. Tälläisten odotusten valossa kisaan lähteminen ei tietenkään tuottanut minkäänlaisia paineita lukion joukkueille Innovaattoreille (Henrik,  Josefiina, Lasse, Minka, Veera) ja Potentialle (Eveliina, Heidi, Marko, Petteri, Terhi). Niimpä lähdimme ensimmäiseen tehtävään nöyrin mielin ja positiivisesti yllättyen päädyimme neljän parhaan joukkoon (neljästä joukkueesta) kokonaismyynnissä sijoille kolme ja neljä. Tehtävänä oli myydä keilahallilta mainos näkyvyyttä keilaratojen yläpuolella oleviin mainostauluihin, sekä keilailu & ruokailu paketteja. Ihan tyhjin käsin ei kuitenkaan tarvinnut lähteä, sillä yrityskurssin kassaan kilahti 10% provikka myydyistä keila & ruokailu paketeista.

Lähdimme seuraavaan tehtävään jälleen ilman suurempia paineita. Tehtävänä oli ostaa määrätyt tuotteet mahdollisimman halvalla (lyijytäytekynä, autonpesu, hieronta, boxerit, kahvi & munkki, tyyny, patterit).  Tällä kertaa tulosta syntyi ja voittajaksi selviytyi ylivoimaisesti Innovaattorit.  Luovilla ratkaisuilla tuotteiden loppu hinnaksi tuli 9.15€. Seuraava tehtävä oli luoda markkinointisuunnitelma uimahallille. Tavoitteena oli kasvattaa mahdollisimman paljon nuorten kävijämäärää uimahallissa, kuten kaikki tiedämme uimahallimme vetää nuoria ylivoimaisesti varsinkin perjantai iltaisin ja siksi tehtävässä ei ollutkaan juuri haastetta. Lopulta voittajaksi selviytyi Cool Covers.

 Pelko seuraavasta yrityskurssin kokouksesta alkoi pyöriä mielessä, kun Cool Covers oli voittanut kaksi kolmesta aikaisemmasta kilpailusta. Viimeinen ja ratkaiseva tehtävä oli myydä Kesportin ja Kirjakaupan tuotteita Riilin Pop – Up kaupassa kaarevassa talossa kahden päivän ajan. Liikkeiden ja myyntipaikkojen arpomisen jälkeen ryhmät saivat lähteä edustamastaan kaupastaan tuotteita tuhannella eurolla. Potentia luotti Kesportin sukkien ja juomapullojen, sekä naisten ostohalun voimaan ja näin kojulta jätettiin miesten vaatteet valitsematta. Innovaattorit saivat Kirjakaupan ja vetonaulaksi osoittautuivat ahkerat lukiolaisemme, jotka ostivat muun muassa koepaperit loppuun. Taustatukea saimme myös opettajilta, joita hiilostimme ostamaan tuotteita viimeiseen asti. Tehtävästä lukiolle irtosi kaksoisvoitto, sekä Kirjakaupan ja Kesportin puolelta. Palkinnoksi molempien joukkueen jäsenet saivat edustamastaan liikkeestä lahjakortin.


Jotakin osviittaa koko kilpailun voitosta voimme nähdä jo osakilpailun tuloksissa, joissa Innovaattorit voittivat kaksi kisaa neljästä, sekä palkittiin kolmesti. Myös Potentia suoriutui viimeisestä tehtävästä voittajana ja sai erityismaininnan huolellisesta kirjanpidosta. Viimeiset hetket olivat kuitenkin jännittäviä ja ennen voittajan julistamista jopa allekirjoittaneille iski pelko Hayon mahdollisista voittomahdollisuuksista.  Helpotus oli kuitenkin suuri, kun tulosten julkistamisessa voittajaksi selviytyi Innovaattorit ja lukio säilytti maineensa, eikä vaatimatton tohtorimmekaan tarvinnut moittia sijoituksista seuraavassa kokouksessa. Monien onnitteluiden ja lehtikuvausten jälkeen siirryimme jatkoille keilahallille, jossa meitä odotti lämmin ateria ja keilaus.

 Jatkojenjatkoja päätimme vielä viettää Yrityskurssin kesken illalla. Opettajan yllätys jatkojenjatkojenjatkoja vietettiin vielä seuravaassa yrityskurssin kokouksessa, joista ­­­­­­Herodotoksen luokkaan muistoksi jäivät kaapin päälle Petteri Mertalan uusi mehulasi, sekä seinälle palkintoshekki. Terveisiä Hayolle aallon harjalta!






                                                                                                      Teksti: Henrik ja Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti