maanantai 24. maaliskuuta 2014

Matkalla median maailmassa

Lukion mediakurssi järjesti matkan Tampereelle 20. maaliskuuta. Matkaan lähdettiin vasta toisen tunnin jälkeen, joten saatiin nauttia vielä meidän opinahjon lahjoista. Matka meni rattoisasti ja odotus oli korkealla. Saavuttuamme Keskustorin laitaan, matkamme suunta oli kohti punatiilistä, maltillista arkkitehtuuria noudattavaa Finlaysonia. Siellä saavuimme Aamulehden toimitukseen, jossa saimme kiinnostavaa, innoittavaa informaatiota liittyen Aamulehteen ja toimittajan ammattiin. Pelattiin kiinnostavaa ja melko helppoa tietovisaa liittyen lehteen, vihreän joukkueen dominoidessa koko pelin ajan, niin parhaaksi tietäjäksi nousi itse opettajamme Nina (toim. huom. HÄÄ HÄÄ!)
Aamulehdessä
Aamulehden jälkeen siirryimme mediamuseo Rupriikkiin. Tällainen museo oli monen mieleen, oli paljon tehtävää, näprättävää ja katseltavaa. Sai morsettaa, kirjoittaa, pelata, museo missä sai koskea. Päästiin näkemään kirjallisuuden syntyä suomessa ja siitä vielä nykyajan jokapäiväiseen mediaan. Kun tehtäväpaperi oli tunnollisesti joidenkin osalta täytetty, niin kiireisimmät lähtivät nopeasti viettämään omaa vapaa-aikaansa minne itse halusi. 

Poijjaat ihmettelee
Twitter-mestari tutustuu jo museoituneeseen tapaan viestittää.
Ryhmän tuotoksia

Essi kokeili soittamista pöyritettävällä puhelimella.

Kun shoppailunälkä ja se perinteisempi nälkä oli taltutettu, niin oli aika jo lähteä Tohloppiin Ylen tiloihin. Ohjattu kierros alkoi loistavasti, kun saatiin upeat julisteet ihan omaksemme. Kun kierros pääsi alkuun, niin pääsimme näkemään heti hienon metsämaiseman jossa kuvataan uutta sarjaa nimeltä ”Närpiäiset”, käsityön jälki oli upea. Sen jälkeen saimme nähdä näitä erikoisia vempaimia joilla koko ohjelman tekoa ohjataan. Saimme nähdä monia hienoja lavasteita ja nautiskella Galaxin säkkituoleista. Meille näytettiin ja kerrottiin minkälaisiin hommiin maskeeraaja ja puvustaja voi joutua työssään.

 Sen jälkeen suuntasimme bussin nokan kohti Huittista tyytyväisinä tiedon antiin mitä me saimme tältä retkeltä. Itse allekirjoittajaa harmitti suunnattomasti, vain ettei päässyt tapaamaan lapsuuden idolia. Ransu on mind forever!  

Närpiäisten lavasteet

Täysin uudistettu kuvausohjaamo

Joonas pääsi pääpaikalle

Galaxin lavasteet

Sama

Kaikkeen nekin päänsä laittaa

Hyvin vanha kassakone

Yleltä löytyy kaikkea

Essi testaa kuvaustaitojaan

The Green Room

Teksti Arttu
Kuvat Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti