sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kansainvälisyys elämässämme

Kv-kurssin jäsenistä jokainen saa osallistua blogin elävöittämiseen jutulla kansainvälisyydestä. Tehtävänään kirjoittaa siitä, miten kohtaa kansainvälisyyttä elämässään. Tähän kohtaan oli siis hyvä ottaa aiheeksi maailman suosituin laji, jalkapallo. 

Jalkapalloilevat kaksoset ovat havainneet kansainvälisyyttä lajinsa parissa. Viime talvena kaksikon perjantai-illat kuluivat Huhkolinnassa jalkapalloa potkien. Kyseisestä salivuorosta käytettiin nimitystä ”pappa-futis”, johon jokainen halukas sai osallistua pelaamaan ”höntsäillen”. Toiset osallistuivat vain harrastaakseen jotain ja toiset kohentaakseen taitojaan (mm.  Jussi Marttila).

 ”Pappa- futis” oli niin suosittua, että vahvistuksia ulkomailtakin saatiin. Kentällä näkyi ja kuului kansainvälisyydenkirjo. Kieliksi tunnistettiin ainakin Espanja ja Turkki, kuitenkin moni outo kieli jäi arvailujen varaan. Vuoroilla pelattiin oman tutun joukkueen sijasta sekajoukkueilla, joissa haasteena ilmeni pieni kielimuuri. Vaikka kommunikointi osoittautuikin ongelmana, se ei kuitenkaan pelaamista häirinnyt ja jalkapallon pelaaminen onnistui loistavasti. 
Teksti: Järät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti