tiistai 6. marraskuuta 2012

Ysien tutustumispäivä

Pari viikkoa sitten koulumme käytävät täyttyi Pellonpuiston yhdeksäsluokkalaisista, tuutoreista ja järjestetyistä tehtävä pisteistä. Meidän tuutoreiden tehtävänä oli perehdyttää näitä -97 vuosimallia olevia tyttöjä ja poikia lukion ihaniin saloihin hauskojen tehtäväpisteiden avulla.

Vierailijat joutuivat Kemia kohdassa käytännön harjoitukseen ja miettimään miksi liuos muuttaa väriään. Biologia osuudessa heidät laitettiin tietokilpailuun, jonka kysymyksiin suurin osa löysi vastauksen helposti. Uskonnon pisteessä piti eri uskonnot yhdistää symboleihinsa ja pyhiin kirjoihinsa ja näiden yhdistäminen tuotti monilla vaikeuksia. Sehän on aivan ymmärrettävää sillä eihän yläasteella puhuta sikhiläisyydestä tai sintolaisuudesta. Fysiikan pisteessä oppilaat pääsivät kaikki koettamaan mikä heidän ponnistusvoima on. Pitkän matematiikan pisteessä oppilaiden piti ratkaista kolme tehtävää jotka olivat itseasiassa aika helppoja eikä oppilaat tainneet saada oikeaa kuvaa pitkästä matikasta, mutta onneksi veimme osan seuraamaan Marttilan opettamaa pitkän matikan tuntia jos vaikka siitä olisi saanut jotain käsitystä. Äidinkielen rastilla oli maalaus josta piti kertoa mahdollisimman yksityiskohtaiseksi. Kaiken näköistä oppilaat keksivät ja joillain oli vaikeuksia keksiä mitään. Onneksi aina jotain lappuihin, jotka laitettiin kuvan viereen, saatiin jotain kirjoitettua. Mia ja Aleksi olivat nähneet suurta vaivaa suunnitellessaan kielten esittelyä. He olivat luoneet loistavan videon jossa lukiomme oppilaat kertoivat kielistä eri kielillä muun muassa espanja taittui hyvin Mialta ja ruotsi taas Petriltä. Kielten pisteestä yhdeksäsluokkalaiset saivat mukaansa lukiolaisten kirjoittamia fraaseja eri kielellä. Suurta työtä ja vaivautumista olivat myöskin tehneet Saana, Vilja ja Saara jotka olivat yhteiskuntaopin pisteen, jossa Saara oli tiukka poliisi (tai mikä lie) ja opetti ettei äänestäminen ole välttämättä niin helppoa.

Kaiken rankan "työskentelyn" välissä pääsimme syömään keksiä ja juomaan mehua. Oppilailla oli meille erittäin hyviä kysymyksiä ja he ketkä olivat tulossa lukioon saattoivat esittää moniakin kysymyksiä. Kaikki olivat mukana jutuissa eivätkä ujostelleet. Reippaita oppilaita tulemme ensi vuonna saamaan seuraksemme!

Yhdeksäsluokkalaiset kirjoittelivat terveisiä lukiomme twitteriin joten menkäähän kaikki niitä lukemaan!


Teksti: Emmi Hakala
Kuvat: joku valveutunut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti