keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Hupaisa retki Villa MaireaanHei ahkerat lukiolaiset ja ihanat opettajat!

Meidän kuviksen 2 kurssi matkasi keskiviikkona 31.10.2012 Noormarkussa sijaitsevaan Villa Maireaan. Lähtö starttasi aikaisin aamulla n. 10.45. Matka Noormarkkuun sujui vikkelästi keskustellen mm. vanhojen tansseista ja viikonloppusuunnitelmista.

Saavuimme perille joskus puolen päivän paikkeilla, vaikka eksyimmekin kerran reitillä. Joskus oikea reitti voi olla myös pienen pieni tie. Bussi heivasi meidät SUUREN mäen alapuolelle ja menikin pieni tovi taapertaessa mäen päälle. Mäen päällä oltua oli kuningasolo ja henki suorastaan salpautui katsoessa Villa Maireaa, tuota Alvar ja Aino Aallon suunnittelemaa upeaa rakennusta.

Astuessamme sisälle luksusasuntoon jouduimme riisumaan meidän likaiset kenkämme ja vaihtamaan ne sisätilakenkiin. Esittelykierrosta varten meitä pyydettiin myös jättämään laukut ja muu irtaimisto naulakoille. Vaarana oli, että irtotavarat saattaisivat vahingossa tiputtaa lattialle tai muutoin vaurioittaa kalliita tauluja ja taideteoksia.

Näky oli huima tuossa 30-luvulla rakennetussa ökytalossa. Tila oli avara ja seinät olivat lähes sama asia kuin ikkunat. Siellä missä oli seinää, koristi vaatimaton Picasso tai muu kallis taulu. Rakennuksen irtaimisto oli lähes kokonaan uniikkia tavaraa, itsensä Aino Aallon suunnittelemaa. Kattoon oli käytetty paineilmavaihtoa eli kattoon oli tehty noin 52 000 reikää, jotta ilma vaihtuisi tasaisesti. (Jos tiedätte miltä termiitin tekemät reiät näyttävät, saatte hyvän kuvan.)

Tunnin aikana, jonka vietimme tuossa kalliissa "taideteoksessa", näimme olohuoneen, ruokasalin, talvipuutarhan ja saimme kurkata kirjastohuoneeseen. Jokaista huonetta koristi erilaiset taideteokset ja taulut. Tämä tekee lähes mahdottomaksi määrittämään talon arvon. Olisimme tahtoneet nähdä myös yläkerran ja Anu olisi halunnut keittiöön. Näitä tiloja emme kuitenkaan nähneet, sillä talon omistajat olivat kieltäneet nämä alueet yleisöltä, sillä Villa Maireaa käytetään myös asumiseen.

Paluumatka sujui melko rauhallisesti. Hiljaisuutta riitti, tosin sitä säesti silloin tällöin kuorsaajat. Ohessa kuvia. (Olemme pahoillamme, ettei kuvia Villa Maireasta löydy kuin yksi kappale ja sekin ulkoa, sillä kuvaaminen sisällä oli kielletty.)Terveisin priimusoppilaat

Janne S&Tommi K

2 kommenttia: