maanantai 8. lokakuuta 2012

COMENIUS-projektit alkavat

Lauttakylän lukio valittiin koko Suomen tasolla harvinaisesti kahteen Comenius-hankkeeseen. Comenius on Euroopan unionin komission rahoittama hanke, jossa eri jäsenmaiden koulut tekevät kaksivuotisen projektin valitsemastaan teemasta. Suomesta hankkeisiin valintaprosentti oli tällä hakukierroksella 49%, joten pärjäsimme mainiosti, vieläpä kun saamme jatkaa kahden peräkkäisen hankkeen jälkeen.

Nyt valitut hankkeemme ovat hyvin erilaisia. Toinen projekti liittyy yrittäjyyteen otsikolla Young European Entrepreneurs, lyhenteenä YES. Hanke valittiin viime vuonna Ranskan Amiensissa pidetyssä seminaarissa parhaaksi hankesuunnitelmaksi, ja yllätys, yllätys, se hyväksyttiin myös projektina. Vaikka hankkeessa näkyy vahvasti suomalainen kädenjälki, on pääkoordinaattori Kroatia ja muut osallistuvat maat Puola, Romania ja Turkki.

Toinen projekti tuli mukaan viime metreillä ja edustaa meille tutumpaa luonnontieteellistä hanketta kulttuurisella näkökulmalla. Projektin nimi on Nature as a Gift ja se kulkee koodinimellä NG. Pääkoordinaattori on Turkki ja mukana on maita Euroopan eri osista kuten Saksasta, Italiasta ja Puolasta.

Opiskelijoita hankkeisiin valittiin hakukierroksen jälkeen yhteensä 27, joista jokainen käy kerran jossakin osallistuvista maista. Lisäksi he majoittavat Suomen vierailun yhteydessä osallistuvan kumppanimaan opiskelijoita kotiinsa. Uusi kaksivuotinen taival alkaa, ohessa iloinen Comenius-ryhmä:

Petteri Mertala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti