torstai 31. toukokuuta 2018

Abit, tuplamestarit

Ei mitään uutta auringon alla: Lalun jalkapallomestaruuden pokkasi sama sakki kuin viime vuonnakin. Mestaruuspokaaliin kaiverrettaisiin "Abit", jos pokaali jostain löydettäisiin. Hehän oikeastaan kuuluisivat jo yli-ikäisten sarjaan, mutta osallistumisoikeuden tingattuaan tämä yhdistelmäjoukkue jyrästi leveällä materiaalilla voitosta toiseen, kolmanteen, neljänteen ja viidenteen. Vain 2-2 pronssille sijoittunutta 1B:tä vastaan katkasi sarjan, ja lähellä se oli jo hopeajoukkue 2B:tä vastaan: alakynnessä olleiden abien voittomaali syntyi loppuhetkillä. On toki sanottava, että mestaruus meni oikeaan osoitteeseen - jalkapallo on tulosurheilua.

2B nappasi hopeaa, kun viimeisen ottelun lisäajalla syntyi tasoitus 1C:tä vastaan. Maali herätti vastalauseita, mutta ottelu kestää niin kauan kunnes tuomari viheltää. (Tai pahojen kielien mukaan kunnes Jussin joukkue voittaa, mutta nythän kävi päinvastoin.) Ilman tasoitusta 1C olisi ottanut hopeaa; nyt se jäi niukasti neljänneksi.

Iltapäivällä kuuden ottelun jälkeen opiskelijoiden jalka saattoi alkaa painaa. Turnaushan käytiin aurinkoisissa ja lämpimissä olosuhteissa: joillakin kävi mielessä Manaus 2014, joillakin vain manaus. Toisaalta vanhan suomalaisen sananlaskun mukaan lämmin ei luita riko - Anu rikkoo. Nyt ei El Clásicossa tosin ollut vanhalle luunmurskaajalle tarvetta.

Opettajien tuorein värväys Sami osoitti heti, miksi oli varaa luopua Petterin dieselistä. Sami todisti olevansa maalintekijä Jumalan armosta (huolimatta) ja kävi iskemässä kaksi maalia noin metristä, joista toki toisen kiltin ja armeliaan ryhmäläisensä myötävaikutuksella. Opiskelijoiden tasoitettua 2-2:een viime sekunneilla mentiin rankkarikisaan, jossa Jussi osoitti maalivahtina olevansa mies paikallaan: lähes hievahtamatta kaksi torjuntaa ja voitto opettajille.  Siinä oli ykkösillä sulattelemista, mutta toisaalta tunteeseen on aikaa - ja syytä - tottua.

Kunniataulukko:

1) Abit
2) 2B
3) 1B
4) 1C
5) 2A
6) 1A
7) 2C

Kuva-arvoitus: Huhkolinna vai Kalahari?

Tähän ratkeaa el Clásico: Jussi muodostaa yhden miehen seinän.Bonusmateriaalina videokuvaa turnauksen tyypillisistä tilanteista:


 Teksti: Jari Forza 2B!!! Sempre 100 % Fino alla fine!!
Kuvat: Nina ja Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti