torstai 1. kesäkuuta 2017

Erasmus-viikko huipentui konserttiin

8.-12.5. lukiossamme oli vieraina Erasmus-projektin ulkomaalaisia jäseniä. Kyseisellä viikolla järjestimme yhdessä ulkomaisten vieraiden kanssa konsertin 11.5 torstaiksi. Vieraita tuli Italiasta, Sloveniasta, Espanjasta, Bulgariasta ja Tsekistä. Konserttia varten jokainen maa oli valmistellut esityksiä ja viikon aikana oli tarkoituksena opetella kappaleita, jotka soitettaisiin yhdessä konsertissa.

Ensimmäiset harjoitukset pidettiin heti maanantaina koulun jälkeen puoli kolmelta. Ideana oli harjoitella neljä kappaletta koko porukalla. Harjoitusten tunnelma oli hyvin rento ja sen huomasi siitä, että kaikilla oli hauskaa. Harjoituksia ja koko konserttia ohjasi Kalle.

Konserttipäivänä torstaina alkoi soittimien ja äänentoiston roudaaminen musiikkiluokasta lukiolle noin puoliltapäivin. Äänentoistolaitteiden asentamista huolehti Petri, mutta soittajat auttoivat soitinten valmistelussa ja sitten vielä asioissa, missä ikinä osasivatkaan auttaa. Suurinpiirtein puoli kolmelta äänentoisto oli kasattu ja oli aika aloittaa toiset, ja viimeiset, harjoitukset illan konserttia varten. Yhteisten kappaleiden harjoittelussa meni noin tunti. Sen jälkeen jokaisen maan soittajat saivat vielä harjoitella omia esityksiään.

Ilta kuudelta oli viimeinkin suuren spektaakkelin eli konsertin aika. Konsertti kesti yli kaksi tuntia, mutta sinne mahtui monenlaisia esityksiä, minkä ansiosta konsertti oli kaikkea muuta kuin pitkäveteinen. Konsertissa kuultiin bändillä soitettuja lauluja ja opiskelijoiden soolokappaleita ja näiden lisäksi mukana oli pari tanssiesitystä, joista toisen tahtiin koko yleisö yritti tanssia. Lisäksi bulgarialaiset laittoivat yleisön tanssimaan Macarenaa.

Konserttia oli todella hauska järjestää. Toisaalta se tuotti monelle ylimääräistä stressiä ja työtä. Kuitenkin uskon, että jokaiselle konserttiin osallistuneille siitä jäi hyvä muisto, mitä ei ihan heti unohdeta.Teksti: Severi
Kuvat: Jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti