torstai 14. huhtikuuta 2016

Tarina Moolokin kidasta

Ilkeämieliset tahot ja pahat kielet väittävät, että tämän(kin)vuotinen lentopalloturnaus olisi päättynyt opiskelijoiden Dream Teamin 2-0-voittoon siitä aidosta ja alkuperäisestä Dream Teamista. Tätä on kuitenkin todisteiden puuttuessa pidettävä urbaanina, tai ehkä Huittisten tapauksessa paremminkin agraarina legendana. Ottelupöytäkirjat tiettävästi upposivat Moolokin kitaan, joka alakerran käytävän roskakorinakin tunnetaan. Niinpä lentopalloturnauksen historia elää vain suullisena perimätietona, joka ei luonnollisestikaan läpäise kriittisen tutkijan tiheää seulaa.

Johonkin tässä on kuitenkin luotettava ja minä luotan omiin silminnäkijähavaintoihini. Turnausjohtaja oli komentanut puolet lukiosta Hayolle - valitettavasti ketään ei saatu jäämään sinne - jossa unenpöpperöinen aamupeli päättyi 2C:n voittoon 2B:stä. Kun 2B heti perään hävisi myös abien yhdistelmäryhmärämälle, koettiin eräänlaista historiaa: Jussin joukkue ei voittanut peliäkään. (Jussi käy edelleen neuvotteluja joukkueen myymisestä Hayolle, mutta ymmärrettävästi hänen neuvotteluasemansa ei ole kovin vahva.) Varsin ikimuistoinen oli Tuomon show ratkaisuerässä: 10 syöttöä putkeen, erä 10-0 abeille.
Abit olivat jo lähettämässä toista ryhmänohjaajaansa leipomaan mestaruuskakkua, mutta ei olisi auttanut. Vivahteikas mittelö taipui lopulta 2C:lle 2-1. Näin abien grand slam jäi saavuttamatta; syitä voimme vain arvailla. Ilmeisesti taannoisella Venäjän-treenileirillä oli liikaa liian tiukkaa.


Allekirjoittaneen havainnointi tai mikään muukaan periskooppi ei Hayolta ulottunut aivan lukion saliin saakka, mutta kausaalisesti on pääteltävä, että siellä 1B voitti sekä 1A:n että 2A:n. Loppuottelu 1B - 2C oli niin korkeatasoista lentopalloa kuin noin matalakattoisessa salissa voi pelata. Ei myöskään kannata yllättyä, että Lassen 2C olisi nostanut pokaalia jos sellainen olisi jostain löytynyt. Mutta todelliset mestarit eivät kaipaa voiton ulkoisia tunnusmerkkejä; 2-0 oli itsessään jo maineteko.

Kuva, jonka lalu (official) (@lauttakylanlukio) julkaisi

Loppupäivän osalta tietolähteet ovat sen verran epävakaalla pohjalla, jolla en tietenkään viittaa selostajan seisovaan aaltoliikkeeseen, että lienee parempi antaa Urheiluruudun raportoida Grande Finalesta, ja päättää runonlaulantakeruumatkani täältä tähän.
Teksti: Jari
Kuvat: Nina
Tulospalvelu: Pravda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti