sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Mediaryhmäläiset Tampereella!

Olipa kerran kaunis torstainen aamupäivä, kun lukion mediakurssi päätti lähteä käymään Tampereella. Mukaan matkaan pyydettiin linja-autosetä, keittäjä pyöräytti maukkaat eväät ja niin päästiin matkaan. Linja-autossa riitti tunnelmaa.
Perillä ryhmä etsiytyi Pirkanmaan suurimman sanomalehden toimitukseen kuuntelemaan kenties hieman korruptoitunutta puhetta siitä, miten sanomalehteä täällä toimitettiin. Ryhmä sai pelata myös hauskaa mediapeliä, mutta ikäväksemme tällä kertaa kaikkien pelivälineet eivät toimineet. Tästä pienestä takapakista huolimatta peli saatiin päätökseen ja voittajaksi julistettiin nopeimmin oikein vastannut tyttö eturivistä (tai sen välittömästä läheisyydestä). Sanomalehden uutistoimittaja kertoili omasta työstään ja vei ryhmän lopuksi vielä kierrokselle toimituksen tiloihin. Ne vaikuttivat ryhmäläisten mielestä yllättävän tilavilta ja rauhallisilta.
Sanomalehtitutustumisen jälkeen ryhmän piti tehdä kierros paikallisessa mediaorientoituneessa museossa, mutta se olikin kaikkien (myös ryhmän vetäjän) ihmetykseksi suljettu muuton takia. Ryhmäläisiä ei liiemmin museokäynnin peruuntuminen haitannut, koska nyt oli aiempaa enemmän aikaa syömiselle.
Pienen mutta tehokkaan ruokatauon jälkeen linja-autosetä ajoi ryhmäläiset Tohloppiin katsomaan Yleisradion paikallista toimintaa. Oppaan johdattelemina ryhmä pääsi tutustumaan sekä studioihin, ohjaustiloihin, puvustamoon, rekvisiittavarastoon ja maskiin. Kierros oli kattava.
Lopulta väsyneet ryhmäläiset pääsivät kotimatkalle. Sen pituinen oli se reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti