lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nature as a Gift valmisteli Puolan matkaa

Toinen lukion Comenius-hankkeista, luontoon painottuva Nature as a Gift, valmisteli Puolan esityksiään kenttäolosuhteissa torstaina 25.4. Puolaan lähtevä opiskelijanelikko kuvasi videota, jonka tehtävänä on opettaa kumppanimaille kuinka haastavissa pohjoisen olosuhteissa voi jäädä henkiin. Grandmaster retkeilyguru Vesa "puunhalaaja" Riihisalo avasi nuorille padawaneille, kuinka tuli syttyy, ruoka kypsyy ja miten retkikeitin kasataan. Kukin opiskelija sai haastavia ja kykyjensä mukaisia tehtäviä, joista koostetaan tulevien dokumenttifestivaalien mestarirainoja. Jäädään odottamaan editoinnin tulosta.
Vesa hallitsi laavua leijonan valvoessa. Taustalla Nelli, Emma ja Ida-Marie.
Julia sai haasteellisen ja suomalaiskansalliseen metsämieleen syvästi vaikuttavan tehtävän: tulenteon. Yksi tikku, kaksi tikkua, aski... Nelli kannustaa.
"Olen luonut tulen!" Kyllä, saatoimme todeta, että Julia selviää erämaassa.
Tällä välin Emma ja Ida-Marie kasasivat sivistyneemmän ruoanlaittovälineen, trangian. Opimme, että a) Huittisissa tuulee, b) kovalla tuulella tulitikku sammuu, c) jos et ole nopea, tulitikkuja kuluu useita ja d) tämä on puhtaasti tekniikkalaji.
 Kännövuoren Hell's Kitchenin mestarikokki Emma Kuvaja työssään.
 Metsäsuomalainen kypsentämässä ruokaa. Julia halusi omansa tyyliin very-well-done, kun taas tämän tekstin kirjoittaja kypsensi Nellin suosimaa "se on hyvää kylmänäkin" -versiota vielä tovin.
 Itse videon kuvasi ja ohjasi Lauttakylän Michael Mann ja lukion Louhimiehenä tunnettu Jari Ekberg. Hän kykeni saamaan näyttelijöiden kyvyt nousemaan kuin Hitchcockin linnut. Jäämme odottamaan Elokuva-akatemian pystejä. Jari tapaili jo kiitossanoja: "Aivan aluksi haluaisin kiittää Pett..."
Ja kuuma juoma maistui parhaimmalta, kun se nautitaan oikeasta mukista. Kielellisesti ja historia-aineissa lahjakkaat ymmärtävät heti, mistä teräs on peräisin. Lahjattomat katsovat google-kääntäjästä ja lukevat lisää historiaa.

Petteri Mertala
2 kommenttia:

  1. Tuoltako oot mukis hakenut: http://www.militaryhistorytours.co.uk/wp-content/hitlers-lair.jpg ?

    VastaaPoista
  2. Heti ekalla oikein! Obersturmführer Mertala keksinee aiheeseen sopivan palkinnon.

    -V

    VastaaPoista