torstai 25. huhtikuuta 2013

Dramaattinen finaali ratkesi jatkoajalla

Ketä muka kiinnosti jokin jääkiekon SM-liigafinaali? Samana päivänähän Huhkolinnassa panokset olivat kovemmat, kun miteltiin lukion jäsentenvälisiä salibandyssä. Ykkösten suunnalta oli kantautunut tiettyä uhoa, ja sille saatiin katetta: kakkoset kaatuivat 2-1. Tämä oli kuitenkin vasta jonkinlainen prologi, sillä todellinen trilleri oli tulossa. Opiskelijoista kasattu Dream Team otti mittaa opettajista, jonka edellisestä tappiosta oli aikaa kulunut... kukaan ei muista kuinka kauan.

Opettajien strategiaa oli mietitty pitkin viikkoa. Ainoaksi ongelmaksi muodostui, kuka menisi maaliin ja kuka tekisi maalit, mutta sekin ratkesi Jussin ilmoittaessa hoitavansa molemmat. Strategiaan kuului myös tarkka roolitus kentällä. Esimerkiksi Petteri "Kosovon härkä" Mertala tyylitteli laidalla takatolppien väliä, Jari keskittyi väittelemään tuomarin kanssa moraalisista kysymyksistä, ja Anu totteli tarkasti pojaltaan saamia ohjeita ("Et sit säästele ittees!") teloen Jyrin sairaalakuntoon varsin pian. Tämän jälkeen Anu keskittyi pelinrakenteluun, ja kaikista omille menneistä syötöistä tulikin maali. 0+3 ja hajotetut nivelsiteet - vaatimattomampiakin suorituksia on nähty.

Opiskelijat menivät finaalissa johtoon ennen kuin opettajat olivat kunnolla koskeneet palloon, mutta sitten tahti tasaantui ja maaleja iskettiin molempiin päihin lähes vuorotellen. Varsinaisen peliajan päättyessä oltiin tilanteessa 4-4. Jatkoaika ei vanhentunut minuuttiakaan, kun Matias latasi opiskelijoille shokeeraavan voittomaalin. Saa nähdä, toivutaanko opettajanhuoneessa koskaan tästä oudosta tappion tunteesta.Varokaa tätä naista, jos osutte samaan kaukaloon!
Ykköset veivät opiskelijoiden keskinäisen otatuksen...

...ja Dream Team vei Grand Finalen.
Teksti: Jari
Kuvat: Kalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti