maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mediakurssi ja kuvataide Helsingissä 7.3.


Aurinkoisena torstaiaamuna mediakurssi ja kuvataiteen ryhmät suuntasivat kohta Helsinkiä. Kuvataiteen ryhmät tutustuivat reissullaan Ateneumin ja Kiasman tarjontaan, kun mediakurssilaiset reippailivat kohti Päivälehden museota. Siellä saimme tutustua uutistyön ja kirjapainotekniikan historiaan. 


Ilma oli kuin morsian...




Kari Suomalaisen näyttely



Aleksi kokeilee latomista


Opettajan jakaman tehtävän tehtyämme saimme viettää vapaa-aikaa kukin haluamallaan tavallaan esim. syöden ja shoppaillen.

Noin kaksi tuntisen vapaa-ajan jälkeen suuntasimme Sanomataloon, missä sijaitsee Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien toimitus. Puhelias opas kertoi meille aluksi molemmista lehdistä ja sitten saimmekin itse kokea toimittajan haasteellista elämää. Selvitimme kadonneen opiskelija tytön kohtaloa ja kokosimme lehteen kuvan keran jutun saamistamme tiedoista.



Marin toimittajana

Ryhmien tuottamia etusivujuttuja




Sanomatalon jälkeen saimme viettää vielä yhden tunnin vapaata ja sitten suuntasimme bussilla kohti YLE:ä. Tutustuimme puvustoon, rekvisiittaan, lavasteisiin ja studioihin. YLE:n jälkeen lähdimme kotia kohti väsyneinä ja muutamaa kokemusta rikkaampina.



Histamiini

Puvustamosta

Rekvisiittavarastosta


Maistuis varmaan sullekin... 



Uusia hahmoja Uutisvuodossa
Koko porukka

Aleksi ja kone... jälleen

Teksti: Hanski
Kuvat: Nina ja jokunen muu

1 kommentti:

  1. Kiva reissu oli! Tosin siellä Ylellä selvisi sitten sekin, että televisio on yhtä suurta huijausta kaikkine pienoismalleineen ja lavasteineen, hmph! :D

    VastaaPoista