lauantai 28. huhtikuuta 2012

Amsterdam, Arnhem and London - what a lovely city you got there!


Lentokentällä päästiin helpommalla ku kärrättiin rampaa pyörätuolissa.
Niinku aika moni varmasti on jo kuullut ja nähnyt ja ne, jotka on vielä säästynyt siltä hehkutuksen määrältä voivat tästä lukea, että yrityskurssi oli matkalla Hollannissa, josta matka jatkui Lontooseen. Lähdimme reissuun 15. päivä huhtikuuta lukion pihalta, jolloin matkassa mukana olivat Minä, Enppu, Rambo-Reetski, Saana, Hinkki-Vilja (tämä kaikella rakkaudella siis!), Minna, Mia, Heidi, Tommi, Sanppi, Miika, Janne aka Sami, Masa, Valtteri, Vesku, Mertala, Anu ja Timo. Matka taittui bussilla suht vikkelästi Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa sitten koitettiin saada lentolippuja ulos koneesta. Osa meistä siinä onnistukin ihan kiitettävästi, mutta Perhe Ääkkösellä oli hienoisia ongelmia... Lopulta kuitenkin saatiin kaikki lentoliput kuntoon ja lento lähti kohti Amsterdamia.

Pikkubussien odottelua juna-asemalla.
Ensimmäisenä päivänä koitettiin päästä Amsterdamista pois junalla, mutta matkalla Arnhemiin junaamme iski joku vika jarruihin. Päästiin kuitenkin ehjänä pois junasta, jonka jälkeen Timo soitti pari puhelua ja hupsistaheijjaa, kohta juna-asemalle ajoi muutama pikkubussi hakemaan meitä! Vietettiin se päivä meidän yhteistyökoulullamme ja majoituttiin yöksi Stay Okay -hostelliin.Seuraava päivä meni pyöräillessä ympäri Arnhemia, kun meidän ihana opas Michael opasti meitä pitkin kaupunkia. Hieno kokemus! Kaikkien nähtävyyksien jälkeen ajettiin kaupungille, mistä me löydettiin jätskibaari. Osa meistä antoi isoa kannatusta pienen jätskibaarin pitäjälle ostamalla 20 palloa suosituimpia jätskimakuja. Namnamnam. Ja Vilja osti Slush Puppyn, jonka jämistä tuli sitten mulle ja Tommille riita.

Illalla hostellissa saatiin vähän esimerkkiä siitä, kuinka hirveitä ja huonokäytöksisiä ihmisiä maa päällään kantaa! Joku lauma jotai hirveitä työmiehiä, jotka kyttäs kaikkien naispuolisten ja varmaa miespuolistenki takapuolet ja tissit, oli vallannu sen mein hostellin. Oikeita herrasmiehiä! Loppupäivät Hollannissa meni shoppaillessa ja oleillessa ja syödessä ja torstaina vaihdettiin maisemaa kauan odotettuun Lontooseen!

Lontooseen pääseminen ja erityisesti meidän hostelliin saapuminen oli aikamoinen pudotus maanpinnalle ja vielä sitäki alemmas! Tyttöjen hostellihuone oli ku vankiselli, jonka sisustukseen kuulu mm. 4 ruosteista kerrossänkyä ja peltikaappi, jonka jokanen hyllytaso oli rikki sekä paljon pölyä ja roskaa! Ja petivaatteet oli koristeltu veritahroilla. Parvekenäkymä oli mitä päätähuimaavin: tyhjiä tölkkejä, sateeseen heitettyjä paahtoleipiä, jotka näytti lähinnä oksennukselle, mätiä banaaneja ja muutama roskia nokkiva pulunen kruunas koko maiseman! Seuraavaksi huomio kiinnittyi siistiytymistiloihin eli vessaan ja suihkuun, joista siisteys oli todella kaukana. Pesuhuoneessa ei valoa ollut juuri nimeksikään, katossa komeili hometäplät, suihku oli eristetty niin kutsutulla jesarilla ja vessanpöntön takana oli reikä. I-H-A-N-A-A!

koko poppoo !


 Mutta jäi meille toki iloisiakin muistoja Lontoosta! Kuten vierailu London Eyessa, Madame Tussauds'n vahakabinetti, Big Benin näkeminen, piipahdus aivan mahtavassa lelukaupassa, matkustaminen kaksikerroksisella bussilla, pikavisiitti Harrodsilla, nyyteröisten tutkailu luonnontieteiden museossa, Sampin, Tommin, Miikan, Jannen ja puolittain myös Saanan reissu kauhutaloon, jonka me kaikki ei-paikalla-olleetkin saimme sitten kokea kymmeniä kertoja todella elävästi Samuelin kerronnan pohjalta sekä kaikki muu kiva ajanvietto ja musiikintuottaminen mahtiporukan kanssa! Kiitos loistavasta reissusta ihan jokaselle!


                                                                           -Saara


2 kommenttia:

 1. Reissun opetuksia:

  - älä koskaan anna toisten tehdä majoitusvarauksia puolestasi.
  - pidä varalta mukana kainalokepit, niillä pääsee kätevästi jonojen ohi (vaikka isompikin posse).
  - vältä matkustamista flunssaisten seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeesti tärkeitä oppeja! Eikös kv-kurssin tehtävänä olekin perehdyttää matkustamisen saloihin?!?

   Poista