tiistai 1. marraskuuta 2011

Hallitus Porissa

Oppilaskunnan hallitus päätti pitää vuosittaisen taksvärkki- eli päivätyökeräyksen 7.10. Kaikki 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat ahkeroivat koko päivän ja näin saimme kasaan yhteensä 1295 euroa.

Kohteita, jonne rahat voisi lahjoittaa, olisi varmasti suuri määrä, mutta tällä kertaa päädyimme Satakunnan keskussairaalan lasten kirurgiselle osastolle. Viime vuoden lahjoitus kohdistui lasten psykiatriselle osastolle, tänä vuonna kirurgisella osastolla tarve oli suurin. Lapset, jotka ovat olleet leikkauksessa, saattavat joutua viettämään useitakin päiviä maaten sängyssä - ilman minkäänlaista aktiviteettia. Otimme siis tehtäväksemme viedä piristystä lasten pitkiin ja tylsiin päiviin!

Torstaina 20.10. hallituksen jäsenet Mia, Katri,
Petra, Aleksi ja Tuula lähtivät rahasumman kanssa seikkailulle Poriin. Ensin suuntasimme Giganttiin, jossa budjettimme oli 1095 euroa. Vaikka ostoksien kanssa olikin erimielisyyksiä (Aleksi vs. tytöt) päädyimme neljään Nintendo DS-konsoliin, kahdeksaan DS-peliin, sekä kolmeen Wii-peliin. Täytynee mainita, että Gigantin myyjä oli erityisen mukava pyöristellessään hinnat budjettiin sopivaksi.


Tyytyväisinä elektroniikka ostoksiimme, siirryimme Prismaan loppujen 200 euron kanssa. Tällä summalla keräsimme koriin yhteensä 17 elokuvaa.Kun lahjoitussumma oli tuhlattu, kävimme syömässä sekä kulutimme aikaa Prismassa. Olimme sopineet, että menemme sairaalalle yhdeksi, joten ylimäärästä aikaa jäi. Hierovat tuolit houkuttivat joitakin meistä ...


Vihdoin matkamme jatkui kohti itse Satakunnan keskussairaalaa. Menimme tavaramäärän kanssa ensin neuvontaan, josta meidät sitten ohjattiin kirurgiselle osastolle. Hoitajat ilahtuivat suuresti ja pääsimme näyttämään tavaroita myös muutamille lapsille. Niin lapset, lasten vanhemmat kuin osaston hoitajatkin kiittelivät tuhannesti. Lasten reaktiot sekä vierailu kokonaisuutenaan oli kerrassaan ainutlaatuinen kokemus, josta jäi aivan mahtava, niin iloisista kasvoista kuin sisäisestä lämmöstäkin huomattavissa oleva, tunne.

Otimme myös luonnollisesti vierailustamme kuvia..


Mia, yksi tapaamistamme potilaista sekä murto-osa lajoituksista.


Koko poppoo, tavarat sekä yksi hoitajista.Lauttakylän lukion oppilaskunnan terveiset on siis viety Satakunnan keskussairaalan lasten kirurgiselle osastolle. Rahanne tuovat nyt suurta iloa osaston nykyisille niin kuin tulevillekin lapsille. Suuri kiitos vielä kaikille päivätyökeräykseen osallistujille osaston lasten ja hoitajien sekä oppilaskunnan hallituksen puolesta!

Teksti ja kuvat: Tuula (pj) Musakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti