sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Abi-päivän kuulumisia

Perjantaina 7.10 Lauttakylän lukiossa vietettiin jo perinteeksi muodostunutta abi-päivää, jolloin koulun abiturienteille esiteltiin erilaisia opiskelumahdollisuuksia ja opiskelupolkuja. Esittelijöinä ovat tavallisesti toimineet koulun entiset opiskelijat, joita tälläkin kertaa oli saapunut mukavasti kertomaan omista ratkaisuistaan ja opiskelupaikoistaan.

Sabrina (vas.), Emmi ja Satu valmistuivat ylioppilaiksi keväällä 2008. Sabrina on sen jälkeen valmistunut parturi-kampaajaksi Vammalan ammttikoulusta, Emmi opiskelee terveyden biotieteitä Turun yliopistossa ja Satu opiskelee toimintaterapeutiksi Turun ammattikorkeakoulussa.

Marika Niittymäki kertoi teknisen työn opettajan opinnoista. Hän opiskelee ensimmäistä vuotta Rauman OKL:ssa ja oman kertomuksensa mukaan päätyi teknisiin töihin osittain vahingossa. Hänen tarkoituksenaan on hankkia teknisen työn opettajan pätevyyden lisäksi myös luokanopettajan pätevyys.
Marikan töitä.
Marika valmistui ylioppilaaksi vuoden 2010 keväällä. Naispuoliset teknisen työn opettajat eivät ole olleet Suomen kouluissa kovinkaan runsaslukuisesti edustettuina, mutta Marikan mukaan tilanne voi muuttua, koska esim. hänen vuosikurssillaan puolet ovat naisia. Näytillä hän oli tuonut joitakin valmistamiaan esineitä sekä opiskelijan juhlapuvun, ainejärjestön haalarit (kuva oikealla).

Atte sanoi Lahtea mukavaksi kaupungiksi. Just joo.
Atte Peltola valmistui ylioppilaaksi keväällä 2007 ja opiskelee tällä hetkellä teollista muotoilua Lahden ammatikorkeakoulun muotoiluinstituutissa.


Aten mukaan koulun 700 opiskelijaa muodostaa kaupunkiin ihan oman yhteisönsä, jossa vallitsee loistava yhteishenki siitäkin huolimatta, että varsinkin vanhemmilla vuosikursseilla opiskelijoiden välillä alkaa esiintyä kilpailua. Lahden muotoiluinstituutti ja sen opiskelijat ovat saavuttaneet runsaasti menestystä erilaisissa kansainvälisissä kilpailuissa, ja monet tunnetut suomalaiset suunnittelijat ovat valmistuneet samasta opinahjosta, jossa Atte nyt siis myös on. Erittäin mielenkiintoinen ala.

Atte kertoili myös kouluun hakemisesta, mikä tapahtuu useammassa vaiheessa. Hakupaperien lähettämisen lisäksi pitää suorittaa esivalintatehtävät, joiden perusteella valitaan varsinaisiin pääsykokeisiin, jotka kestävät neljä päivää. Vain parhaat valitaan ja karsinta alalle on kovaa.

Koivusen Johanna.
Johanna Koivunen valmistui ylioppilaaksi keväällä 2009. Sen jälkeen hän suunnitteli opintoja kauppakorkeakoulussa, mutta päätyikin Tampereen yliopistoon lukemaan hallintotieteitä. Pääaineena Johannalla on ympäristöpolitiikka ja aluetiede.


Hanna kemistien haalareissa.


Hanna Kiiski kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2010. Sen jälkeen hän pyrki opiskelemaan sekä lääketieteelliseen tiedekuntaan Turun yliopistoon että kemian koulutusohjelmaan, joista jälkimmäinen tärppäsi. Kemian opinnot kiinnostivat lukion abeja suuresti, mutta vastaili Hanna myös lääketieteellistä koskeviin kysymyksiin.


Hannaa nähdään lukiossa vähän enemmänkin, kun hän tekee kemian opettajan sijaisuutta tänä syksynä. Pirteä ja motivoitunut Hanna aikookin valmistua matemaattisten aineiden opettajaksi.


-Vesa Riihisalo1 kommentti:

  1. Mukavaa kun vanhat oppilaat viitsivät tulla kertomaan kuulumisia. Meilläkin kohta lapsella starttaa lukio ja tätä blogia on mukava lukea.

    VastaaPoista