keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Pesispäivä 01.09.2017


Huittisten vanhalla urheilukentällä koettiin syyskuun ensimmäisenä perjantaina sykähdyttäviä hetkiä, kun Lalun vuotuiseksi perinteeksi muodostunut armoton ja legendaarinen pesäpallo-ottelu käytin kiivaana luokkien, sekä opettajien välillä.
Finaalipeleissä voittajaksi suoriutui tutun kaavan mukaan Marttilan valmennusjoukkue. – Lieneekö tänäkin vuonna voittoon ollut syynä Jussin harkittu taktikointi ja luokkansa ankara pesiskoulutus jo heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien? Doping-testeissä ei kuuleman mukaan havaittu minkäänlaisia vilpin yrityksiä.

Viimeisimmässä pelissään 1C joutui kuitenkin tyytymään karvaaseen tappioon, sillä vastassa oli opettajien voittamaton joukkue. Opettajat olivat selvästi taas harjoitelleet peliään ja hioneet taitojaan, sillä astelivat kentälle hyvinkin itsevarman oloisina. Pelin alkupuolella opettajien joukkueessa tapahtui kuitenkin yllättävä roolien vaihto, kun Vesa luovutti lukkarin paikkansa Marttilalle. – Tämänhän voidaan myös olettaa olleen tarkkaan harkittu taktinen veto, sillä olihan vastassa kuitenkin Marttilan oma opetusryhmä.Opettajien peli tuntui sujuvan kuin tanssi. – He saivat tehtyä ykkösille kolme paloa ja pääsivät vuorostaan koettamaan onneaan sisäkentällä. Opettajat kiisivät kentällä kuin gepardit konsanaan ja saivat tiimilleen lukuisen määrän juoksuja. Opettajistosta Kalle avusti selvästi muita kollegoitaan laskeskelemaan pallon optimaalisia lyöntikulmia ja -voimaa, sekä lentoratoja. Fysiikan lait olivat selvästi opettajille suotuisia.


Pelin viimeisillä metreillä opettajien joukossa pesäpallon säännöt aiheuttivat hieman sekaannusta, mutta se menkööt täysin rankan uurastuksen jälkeisen väsymyksen piikkiin. Peli päättyi kuitenkin opettajien ylivoimaiseen voittoon, kun viimeiseen lyöntivuoroon pääsi itse pesäpalloilulegenda Marttila, joka onnistui purkamaan ajolähdön ja saamaan opettajille vielä yhden juoksun.


Opettajajoukkueen voittoputkelle ei kertakaikkiaan näy loppua, mutta ovatkohan opettajat yhtä teräksisessä kunnossa vielä ensi vuonnakin, kun vastassa on toinen toistaan taidokkaampia joukkueita? Se jääköön nähtäväksi. Seuraavaksi opettajat pääsevät testaamaan taktiikoitaan lentopallon parissa.

Teksti: Petra, Leevi, Kuvat: Venla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti