maanantai 19. elokuuta 2013

Ai mikä hallitus?

Oletko koskaan miettinyt, mitä löytyy alakerran Gay Bar -kyltillä varustetun oven takaa? Raotamme nyt vähän salaisuuksien verhoa, ja paljastamme teille muutaman synkän salaisuuden oppilaskunnan hallituksesta. 


Hallitseva diktaattorimme, puheenjohtaja Nelli pakotti meidät, orjansa, kirjoittamaan toisistamme lyhyet kuvaukset tänne blogiin,  ja siten esittäytymään teille muille. Nyt saatte nauttia näistä kirjallisuuden helmistä!

"Nelli on hallituksen nuijiva puheenjohtaja, joka haluaa ”omia” myös kaikkien muiden työt. Armoton diktaattori saa aamunavauksensa unohtaneet alamaisensa tuntemaan piston sydämessään. Yksinvaltiaan kalenterin ollessa täynnä, jaksaa hän järjestää kokouksia useampaakin useammin. Parhaiten hallituksesta kuitenkin nollaa itse puheenjohtaja, joka kuitenkin aamuisin ”hyvässä kunnossa” kannustaa muita siivouksen iloihin. Nellin työnkuvaan kuuluu kaikki se, mikä hallituksen muita jäseniä ei kiinnosta."

Nellin sana on laki, oli kyse sitten hieronnasta, tuuletuksesta tai rahina toimimisesta...

"Varapuheenjohtajamme Ida-Marie eli Iisku on saanut helpon tehtävän – hallitsevan diktaattorin vuoksi hänen ei tarvitse tehdä mitään. Iisku varmistaa, että kokouksissa ei pääse syntymään hiljaisia hetkiä, ja että teemapäiviä muistetaan pitää tarpeeksi usein. Aamunavauksia ei kylläkään muisteta, ainakaan Iiskun vuoroilla... "

Normaali hallituksen kokous

"Kojon Katariina, tuo tummiin, ehkäpä jopa synkeisiin väreihin pukeutuva jäsen on hallituksen tärkeä elin, rahastonhoitaja. Hänen virkansa on ravata pankissa, syydätä rahaa milloin mihinkin teemapäivään tai pippaloiden rahoitukseen ja istuskella hallituksen rahakirstun päällä sitä vartioiden. Vaikka hallituksella ei rahantulonlähteitä ei ole, jotenkin mysteerisesti aina Kojon vartioimasta eurojemmasta löytyy lantti tai kaksi milloin minnekin huvituksiin. Kaikki väitteet rahanpesusta tai muusta rikollisesta toiminnasta kielletään sitten täysin.""Joonas, kahvi- ja kauppavastaavasta ylennetty nuorimies sai uuden tittelin, ”VUOKRAAJA”, syksyllä 2012, kun kokeneen kahvinkeittäjän paikalle ”palkattiin” silloinen keltanokka, ykkönen. Ylennys on tuonut Joonakselle uusia ”haasteita”, työnkuvaan kuuluu paljon puheluita ja vastuuta. Useimmiten kokoukseen viimeisenä saapuva ja viimeisenä poistuva jäsen on Joonas, joka ”kebabholistina” on myös jättänyt kokouksia väliin istuessaan paikallisessa kebab-ravintolassa. Hallituksen huippusalaisissa kokouksissa, jotka pidetään nimeltä mainitsemattomassa paikassa, Joonas havaitaan puheliaana ja liian puheliaana."


"Kauhukaksosten toinen osapuoli, Josefiina, on hallituksen huikea monitoimija: hän on kekseliäs ideoija, hallituksen voittamattoman joukkueen ykköspelaaja teemapäivien "leikkimielisissä" kilpailuissa sekä tietysti innokas ja ammattitaitoinen mopin heiluttaja ja wc:n kuuraaja lukiopippaloiden jälkiä siivotessa."

Kauhukaksoset

"Eveliina on jo edellämainitusta kauhukaksikosta toinen osapuoli, jonka harteille on lasetettu hallituksemme sihteerin virka. Välillä enemmän kikatteluun kuin pöytäkirjan kirjoittamiseen keskittyvä Eve tuo jo ennestään mahtipontiseen joukkoomme tempoa persoonallisella ja pirtsakan räiskyvällä luonteellaan. Eve potkii joukkoomme vauhtia energiallaan ja kannustaa meitä toteuttamaan uusia, ehkä hieman mahdottoman tuntuisia asioita. Myös vanhat perinteet kuten lukiopippalot ovat tämän neitokaisen innostavan järjestyksen kohteena."

Sihteeri tuntee puheenjohtajan tahdon

"Kahvinkeittovastaavamme Sampo "fire finger" Wiik on hallituksen oma hovikitaristi. Vapauttavaa musiikkia hallituksen jo vireämieliseen kokoustunnelmaan tuova Sampo on omalla tyylillään pettämätön hallituslainen. Kun hallituksen kokoukseen saapuessa voi haistaa kahvin huumaavan aromin, tietää Sampon jälleen olleen ahkerana työssään ja kokouksen voi hänen ansiostaan alkaa tyytyväisenä kuppi kuumaa kädessä. Sampo on yksinvaltaisesti oikeutettu arvonimeen "kokousilmapiirin sankariparantaja"."


"Lukiomme tärkeimmän tekijän, hallituksen, yhtenä jäsenenä toimii Reetta. Reetta "Retski" Rantsi on yksi niistä hyvin harvoista jäsenistä, jotka puhuvat vähän mutta asiaa. Hän huolehtii kilttinä ja vastuuntuntoisena, kuin Äiti Teresana, muiden - ei niin ahkerien - saapumisesta kokoukseen ja jos joku paikan nimi kuulostaa oudolta, hiljainen tietäjämme tietää salaisimmat ja pimeimmät lähiseudun katinkolot kuin Kalle Marttilan liituvarastot. "

Arttu ei kuulu hallitukseen, mutta hallituksen tilaan kylläkin. Arttu on osa kalustusta.

"Essi on hallituksen energiaa ja intoa säteilevä pirtsakka kakkosten edustaja, joka on aina positiivisellä asenteella mukana kaikessa: teemapäivien ja pippaloiden järjestämisistä kuulutuksien pitämisiin sekä uusien ideoiden keksimiseen ja toteuttamiseen. Essin sosiaalisuus ja toimeliaisuus ovat tarttuvaa laatua, joten jokainen huomaa piristyvänsä ollessaan tämän neiti Hyväntuulisen seurassa."


"Veera on värikkään kokoonpanomme värikkäin persoona. Väriä on niin vaatteissa kun olemuksessakin, joka kokouksissa tulee näkyviin. Veeralla on tärkeä rooli joukossamme, hän yrittää pitää vekkuli Joonastamme kurissa sekä kommentoi päätöksiimme omalla persoonallisella luonteellaan. Veera pyrkii erottumaan joukostamme innolla ja persoonallisuudellaan mikä luo joukkoomme lisä puhtia!"


Tältä siis näyttää lukiomme hallitus. Ykköset huomio, ensi vuonna myös osa teistä pääsee mukaan tähän sekalaiseen seurakuntaan! Kannattaa harkita! 

7 kommenttia:

 1. Fresh pots! t. ex-pj

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! Hyvä hallitus!! Muistakaahan huvittelun ohella pitää huolta myös oppilaiden edunvalvonnasta! ;) Nelli, olet paras-mahtavin-täydellisin diktaattori aikoihin! Terkuin ex-pj.
  Ps. Hienoo että toi keltainen lappu jaksaa vielä koristaa ovea! Tumppiskin on varmasti ylpeä lukioon jättämästä perinnöstään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Hirmuhallitsija kiittää ja kumartaa.

   Poista
 3. 5/5 koska Arttua voi nyt virallisesti sanoa kalusteeksi.
  T: Ex-tiedotusvastaava.

  ps. Haluisitteko yhden mustan taulutussin sinne?

  VastaaPoista
 4. Onko Kallesta tehty Marttila vai Martilasta Kalle?
  Vai miten se nyt menikään? Siinäpä pulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kumpaakaan, Kallella vain sattuu olemaan poikkeuksellisen hyvä vainu Marttilan liiduista..

   Poista